Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dr. Bubó és a mikulás a Bethesdában

Dr. Bubó és a mikulás a Bethesdában
Infovilág

Készül a nagy mű: dr. Bubó...Az 1866-ban alapított kórház az idén októberben ünnepelte a 20. évfordulóját annak, hogy Bethesda Gyermekkórházként működik. Ez adta az alkalmat arra, hogy a gyógyszerészek legutóbbi országos kongresszusán, október 11–14. között Siófokon a gyógyszerész szakma és kongresszus legnagyobb higiéniai kiállítója együtt adományt gyűjtött a kórházat támogató Bethesda Kórház Alapítvány számára.

A kongresszus három napja alatt, 250 gyógyszerész 2000 forintonként 504 ezer forintot adott össze, amelyet MOSZ és a higiéniai termékekkel foglalkozó SCA Kft. képviselői a Bethesda Gyermekkórházban mikulás napján adtak át.

A pénznek sok helye van, hiszen a gyermekkórházban három év alatt annyi gézt használnak, hogy akár a Holdat is elérhetné a hosszuk. Központi sterilizáló blokkot építenek, és a kórház minden évben felújítja egy-egy részlegét.

Az adományozási eseményt azzal is emlékezetessé tették, hogy az SCA munkatársai a kórház sebészeti folyosóját kifestették. A gyerekek választása szerint dr. Bubó és Ursula főnővér történeteit festették fel a falra.

Dr. Velkey György az óriás csekk-kel.

Megjött a mikulás.

Címkék