Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Turisztikai marketingterv: kedvező képet hazánkról

Turisztikai marketingterv: kedvező képet hazánkról
Infovilág

A mintegy 700 személyes rendezvényen Denéné Tóth Marianna vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az ország-promóció kiemelt kormányzati feladat és fontos cél, hogy hazánkról egységes és kedvező képet alakítsunk ki egy irányba mutató marketingtevékenységgel. A társaság turisztikai marketingtervét Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes prezentálta.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a bemutató élő web-közvetítésen keresztül is követhető volt. Ezután átadták a „Magyarország gyerekszemmel” rajzpályázat díjait, majd szakmai beszélgetésekre is sor került a hivatás-, az egészség-, a kulturális turizmus és csúcsgasztronómia témában. Bemutatkoztak különleges turisztikai szolgáltatók a Magyar Turizmus Zrt. külképviselői és régiós vezetői számára, az MT Zrt. munkatársai pedig tárgyalásokat folytattak a hazai idegenforgalmi szakemberekkel.

„Magyarország gyerekszemmel” címmel hirdetett rajzpályázatot a Magyar Turizmus Zrt. a 6–11 évesek számára a Turizmus világnapján. A gyerekeket arra kérték, hogy mutassák be a legszebb belföldi utazásukon szerzett élményeiket.

A pályázatra 34 „kis utazó” küldte be színes, vidám hangulatú rajzát. Fődíjat kapott a 6-8 évesek korcsoportjában:  

Peresztegi Hanna (8 éves), rajzának címe: Anyával a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

a 9–11 évesek korcsoportjában:

Révész Judit Mária (9 éves), rajzának címe: Balatonfüredi élményfürdő

A fődíj egy-egy családi hétvége a Velence Resort & Spa szállodában.

A legtöbb közönségszavazatot kapta:

Cservák Tímea (7 éves), a Balatoni nyaralás, Péter Patrik (6 éves), a Nyaralás a Balatonnál, Tóth Hunor (7 éves), a Kopaszi-gát, Mándli Dominik, a Balatoni nyaralásunk, Valla Bence (11 éves), a Szárnyalás és Gáti Noémi (10 éves), a Túra a Bükkben című rajzért.

A legtöbb szavazatot begyűjtött rajzok készítői szintén a Velence Resort & Spa szálloda jóvoltából, családi belépőt nyertek a szálloda élményfürdőjébe.

A zsűri különdíjait kapták:

A Tropicarium Budapest jóvoltából családi belépőjegyet nyert a Tropicariumba: Mózes-Takács Franciska (7 éves), a Csónakázás Baján a Sugovicán című rajzával; Kiss Zsófia Diána (6 éves) a Poroszlói tanösvény című rajzzal és Kurcz Lili (11 éves) a Hőlégballonnal a Balaton felett című alkotásával.

A Bobozás Miskolc-Tapolcán című rajzért Szilágyi Anna Tímea (8 éves) nyereménye egy „Családi (4 fős) Gőzfelhős utazás a Dunakanyarba” a MÁV Nosztalgia Kft. felajánlásában.

A lelkes kis pályázók egyike sem marad azonban jutalom nélkül: a Magyar Turizmus Zrt. minden rajzolónak meglepetés-ajándékcsomaggal kedveskedik.

A pályázatra érkezett valamennyi rajz megtekinthető az MT Zrt. Élmény itthon facebook oldalán december 31-ig.

A Magyar Turizmus Zrt. ezúton is köszöni a gyerekeknek és családjuknak a részvételt, a díjak felajánlóinak pedig az értékes ajándékokat.

 

Címkék