Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EuroSkills 2012: magyar informatikusok nyerték a szakmák Európa-bajnokságát

EuroSkills 2012: magyar informatikusok nyerték a szakmák Európa-bajnokságát
Infovilág

Az idén a híres belgiumi Forma-1-es pálya, a Spa-Francorchamps adott helyszínt a legrangosabb európai szakmai versenynek, az EuroSkills-nek, ahol 23 ország jó 450 versenyzője indult 40-nél is több szakmában. A rendezvénynek három nap alatt 50 ezernél több látogatója volt. Az informatikai hálózatüzemeltetők (Enterprise ICT Team) kategóriában hazánkat képviselő háromfős csapat – mindegyikük a Cisco Hálózati Akadémia hallgatója – a HTTP Alapítvány által szervezett, a Cisco Magyarország, az IT Services Hungary Kft., a Microsoft Magyarország és a Profession.hu támogatta nemzeti döntő nyerte el az indulás jogát. Az áprilisban megrendezett hazai versenyen elért első helyezést nagyon kemény és egyben jól sikerült felkészülési időszak követte.

A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a versenyzőknek kis- és közepes hálózatok telepítéséből, internetes szolgáltatások beállításából, valamint biztonsági funkciók megvalósításából álló komplex feladatot kellett megoldaniuk. Csőke János, Kreszán Kristóf és Zeke Sándor mind a három napon nyugodtan és kiegyensúlyozottan versenyzett, így végül magabiztosan végzett az ezüstérmes portugál és a harmadik helyezett német csapat előtt.

A magyar versenyzők nem csak az informatikában jártak az élen. Miként az Infovilág már megírta, két további egyéni számban – a bútorasztalos és az épületasztalos – is elsők lettek. Szintén aranyérmes lett a faipari technológiákban és a mechatronikában versenyző hazai csapat. A magyar virágkötő csapat ezüstérmet szerzett, fodrászatban, ácsmesterségben, a tisztító-karbantartó, illetve a pincér szakmában pedig a bronzérmet hozták haza a magyar fiatalok.

Címkék