Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Konica Minolta regionális logisztikai központját telepíti hazánkba

A Konica Minolta regionális logisztikai központját telepíti hazánkba
Infovilág

A magyar főváros közelében fekvő Pátyon ötezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis létesül, ahonnan a térség tizenöt országát látja el termékeivel és szolgáltatásaival a Konica Minolta. Ennek az átszervezésnek kétségkívül nagy nyertese Magyarország lesz, hiszen közvetlenül harminc, közvetve pedig összesen csaknem kétszáz új munkahely létesül. A pátyi bázis az új termékek forgalmazásán kívül az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik.


A magas színvonalú raktárlogisztikai megoldásokat a Konica Minolta Magyarország Kft. számára a Kühne+Nagel cég szállította: a világszínvonalú informatikai rendszert egyszersmind hozzáigazították a sajátos igényekhez.


 

Mint a mai tájékoztatón Ken Osuga, a Konica Minolta Európa elnöke elmondta: eddig Rotterdamból látták el Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacát, ám a jövőben a magyarországi új központból zajlik majd ez a tevékenység. A pátyi létesítmény 2013 augusztusára éri el teljes kapacitását, s akkor már napi öt kamion áru befogadására és kezelésére lesz képes, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldeményt indítanak útra onnan. A közeli múltban tapasztalt dinamikus növekedésen kívül a hatékonyság növelése, a rugalmasság és az ügyfelek minőségi kiszolgálásának követelménye is indokolta a logisztikai központ kialakítását. A versenyelőnyök kihasználásával csökkenthetők a költségek, ami a végfelhasználói árakban is tükröződik majd – hangsúlyozta a japán vállalat elnöke. Pátyon a tervek szerint egyébként nemcsak raktározással és árukezeléssel, hanem az új irodai gépek előkészítésével, a használt berendezések újraértékesítésével, illetve hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkoznak majd.


A pátyi beruházást beharangozó budapesti tájékoztatón az is elhangzott, hogy a japán nagyvállalat további beruházásokat tervez a „keleti régiót” felölelő 24 ország jobb kiszolgálása végett. Lengyelország és Csehország mellett Magyarországon is létesül jövőre tudásközpont, ahol magyar mérnökök bevonásával dolgoznak ki egyebek mellett új nyomdaipari és IT-megoldásokat, és a fejlesztések mellett tanácsadással is foglalkoznak. Nemsokára csaknem tucatnyi országban végeznek szintfelmérést annak meghatározására, hogy voltaképpen milyen tudásközpontot hozzanak létre. Ez a beruházás Magyarország számára újabb munkahelyek megteremtésével, illetve megőrzésével kecsegtet, miközben eleget lehet tenni a költségmegtakarítás és a hatékonyság szempontjainak is.

A Konica Minolta Business Technologies, Inc., (Tokió) irodai és digitális nyomdaipari felhasználók számára magas színvonalú szolgáltatásokat, termékeket, rendszereket valamint megoldásokat fejleszt és forgalmaz. A japán nagyvállalat termékei a színes és a fekete-fehér A3-as és A4-es multifunkciós berendezésektől a digitális nyomdaipari rendszereken, lézernyomtatókon át menedzsment-szoftverekig terjednek. A 28 500 alkalmazottat foglalkoztató cég – leányvállalatai és viszonteladói révén – a világ több mint kilencven országban van jelen. Árbevétele a 2010/2011. pénzügyi évben meghaladta a 4,8 milliárd eurót.

 

Címkék