Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 13. Az év 134. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739416. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új Bécs-szuvenírok: kártyajáték, összerakható óriáskerék

Új Bécs-szuvenírok: kártyajáték, összerakható óriáskerék
Infovilág

Sissi-hógolyó, Klimt-poszter és porcelán-lipicai helyett hamarosan az osztrák fővárosra jellemző, dizájn-elemekre építő kártyapaklit, összerakható sárgaréz óriáskereket és Stephansdomot vihetnek haza az osztrák fővárosból a korral lépést tartó turisták. A Wien Tourismus ugyanis új Bécs-szuveníreket terveztetett hat európai ország dizájner-gárdájával.

Az European Home Run címmel megrendezett versenyre francia, spanyol, német, olasz, angol és svájci csapatok nevezték be 21. századi Bécs-szuvenírjeiket: bécsi virágcsokor-képeslapot, forgó, zenélő tárolóedényt és levehető hímzéssel díszített levelezőlapot.

A szakmai zsűritaz olaszFomafantasma stúdió kártyajátéka nyűgözte le leginkább, amelynek grafikai megoldásaiban az osztrák főváros jellegzetességei bukkannak fel. A treff például egy Thonet-szék nádszövetére emlékeztet, a káró a Josef Hoffmannra oly jellemző négyszöget idézi. A jokerek pedig kávéházi pincért szimbolizálnak.

A közönségdíjat a spanyol Hector Serrano kapta „Pop-up Vienna” sorozatáért: a sárgarézből készült lapocskákból Bécs látnivalóit – az óriáskereket, a schönbrunni kastélyt, a Stephansdomot és a Secession épületét – lehet összeállítani.

A kis sorozatban készült Bécs-szuveníreket az Albertinaplatzon található turista-információnál, valamint a MAK dizájnboltjában lehet majd megvásárolni – egyelőre azonban nem tudható, mennyiért, mert a szóba jöhető gyártókkal még tárgyalnak.

Címkék