Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Informatikai ismeretek „intravénásan” – terjeszkedik az Oracle

Infovilág

A sajtóbeszélgetésen megjelent Szijjártó Péter, aki nemrég az Egyesült Államokban tárgyalt az Oracle vezetőivel. Az államtitkár hangsúlyozta: a cég azért döntött a fejlesztés mellett, mert Magyarországot befektetőbarátnak és kiszámítható üzleti partnernek tekinti. A külügyi és külgazdasági államtitkár szerint a hazai felsőoktatás átszervezése is abba az irányba mutat, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak azok az ágazatok, amelyek a világgazdaság húzóágazatai lehetnek a jövőben. A kormány prioritásként kezeli a kutatást és fejlesztést (k+f) és az innovációt, mert ennek nyomán újabb és újabb hazai munkahelyek létesülhetnek. Az idén ez a második, az utóbbi két évben pedig a harmadik olyan egység, amelyet Magyarországra helyez az Oracle.


Tevékenységét az Oracle Applications Lab fejlesztőrészleg budapesti csoportja még az idén megkezdi. Az egység az Oracle szervezetét használja majd tesztkörnyezetként az alkalmazások bevezetéséhez és az újszerű megoldások felkutatásához. Ha az ötletek, újítások beválnak, akkor ebből az ügyfelek is profitálhatnak.


Mint Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető a mai sajtóbeszélgetésen elmondta: az Oracle Hungary az utóbbi öt évben figyelemreméltó erőfeszítéseket tett a hazai informatikai felsőoktatás támogatására. Jelenleg három egyetem fogadja el kreditet érő képzésként a megtartott kurzusokat, és további tizenkét egyetem csatlakozott a kezdeményezéshez; 2007 óta 6500 hallgató vett részt a programban. Közülük mintegy hatvanan az Oracle-nél, illetve valamelyik partnercégénél dolgoznak. Ezeknek a fiataloknak nem kell elhagyniuk az országot ahhoz, hogy úgyszólván „intravénásan” szívhassák magukba az amerikai szilíciumvölgyben keringő legfrissebb informatikai ismereteket. Arra is számíthatnak, hogy – kimaradva az agyelszívásból – itthon kamatoztassák tudásukat, és csatlakozzanak az Oracle-mérnökök több tízezres csapatához.


Az Oracle 1993 óta van jelen Magyarországon, és jelenleg több mint kétszáz munkatársat foglalkoztat. Közvetlenül, illetve 250 üzleti partnerén keresztül a cég teljes portfólióját kínálja a magyarországi ügyfeleinek.

 

Címkék