Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ERNST 100 utcai fesztivál – egy páratlan műgyűjtemény ünnepe

ERNST 100 utcai fesztivál – egy páratlan műgyűjtemény ünnepe
Infovilág

Az Ernst Múzeum épületének homlokzata.A patinás múzeum a műgyűjtőként elhíresült Ernst Lajosról kapta a nevét, aki a kortárs képzőművészet elkötelezett támogatójaként szinte teljes vagyonát erre az épületre áldozta. A centenárium alkalmából szervezett nagyszabású utcafesztiválon képzőművészek, írók, zenészek, táncosok és színészek várják a művelt nagyközönséget egy közös ünneplésre. A két nap alatt részt vehetünk public art-projektekben, játszhatunk élő, óriás társasjátékban, nyolc író és költő felolvasását is meghallgathatjuk, nézhetünk kortárstánc-előadást, láthatunk képzőművészeti performanszokat, csereberélhetünk könyveket, megtudhatjuk, mi az ökoszobrászat és gerillakertészet, relaxálhatunk kreatív kórus-improvizációkra és belefeledkezhetünk a dzsesszbe, Rutkai Boriba és a Bëlga együttesbe. A nagy művészeti zsongás közepette a kulináris élvezetekben sem lesz hiány. A szervezők minden generációt szeretettel várnak, bárki találhat majd neki tetsző programot, a szecessziós arcfestéstől gyerekprogramokon át Lajkó Félix varázslatos koncertjéig.

Szeptember 15., szombat 13 óra – első nap

Látogatás a Terézvárosi plébániatemplom tornyába. – Public art projektek: Hitka Viktória, Merge Invisible, Navratil Judit, Orosz Klára, Szabics Ágnes, Takács Szilvia. – Szecessziós arcfestés Murányi Orsolyával. – Irodalmi felolvasások Bódis Kriszta, Cserna-Szabó András, Kerékgyártó István és Darvasi László  írókkal. – Interaktív, stratégiai és városismereti élő óriás társasjáték a kultúrAktív Egyesülettel. Készman József tárlatvezetése az Aj Vej-vej New York 1983–1993 című kiállításon. – Irodalmi gyermekprogram aszfaltkréta rajzversennyel a KönyvKaland szervezésében. – Kerekasztal-beszélgetés az Ernst Múzeum múltjáról, jelenéről és jövőjéről Frazon Zsófia, Keserű Katalin, Róka Enikő és Gulyás Gábor részvételével. – Hangfestők gyerekkoncert Bartók Eszterrel. – A Szent Efrém Férfikórus gospel koncertje. – Béki István és Szirtes János képzőművészeti performanszai.
 
Szeptember 16., vasárnap 10 óra második nap
 
Public art projektek: Hitka Viktória, Merge Invisible, Navratil Judit, Orosz Klára, Szabics Ágnes, Takács Szilvia. – Irodalmi gyermekprogram aszfaltkréta rajzversennyel a KönyvKaland szervezésében. – Könyv cserebere. – Öko-design foglalkozás a Cellux csoporttal. – Szecessziós arcfestés Murányi Orsolyával. – Vacka-dalok Rutkai Borival és a Hébe-Hóba Bandával. – Improvizációs színház a Momentán Társulattal. – Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda. – Táncelőadás gyerekeknek a Kore Company előadásában. – Interaktív, stratégiai és városismereti élő óriás társasjáték a kultúrAktív Egyesülettel. – Tóth Viktor & Bird Food Market jazz & hip-hop koncertje. – Irodalmi felolvasások Saly Noémi, Háy János, Kemény István és Szávai Géza írókkal. – Látogatás a Terézvárosi plébániatemplom tornyába. – Rutkai Bori és a Specko Jedno.– Kortárs tánc a Radioballet előadásában. – Boros Lili tárlatvezetése az Aj Vej-vej – New York 1983–1993 című kiállításon. – Bëlga-koncert. – Szombathy Bálint képzőművész performansza. – Lajkó Félix és zenekara.

Címkék