Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Méhnyakrák elleni oltóanyagot ad a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt

Méhnyakrák elleni oltóanyagot ad a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt
Infovilág

A vöröskereszt eredetileg márciusban hirdette meg a "Tegyünk együtt a méhnyakrák ellen!" jelmondattal indított pályázatát. A kevés jelentkező miatt azonban ez a kör eredménytelen lett, így most módosított feltételekkel ismét meghirdették a pályázatot. 

"Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet az egyén felelősségére a méhnyakrák megelőzésében, tájékoztatást nyújtsanak annak lehetőségeiről, és elérhetővé tegye a méhnyakrák elleni oltást olyanok számára is, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük" - hangsúlyozta a szervezet.

A több mint tízezer lakosú települések és az önkormányzati társulások október 15-ig nyújthatják be pályázatukat. A több mint 20 millió forint összértékű védőoltásokat a GlaxoSmithKline Kft. adományozta a Magyar Vöröskeresztnek.

Az oltóanyag szakszerű eljuttatását a pályázó által megjelölt orvosokhoz - vagyis azokhoz, akik az oltásokat beadják - a Magyar Vöröskereszt biztosítja. A pályázat feltételeiről bővebb információk találhatók a szervezet honlapján - áll a közleményben.

Címkék