Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bosch-felmérés: a magyar autók átlagos életkora 12 év

Bosch-felmérés: a magyar autók átlagos életkora 12 év
Infovilág

A múlt két évben is egyre kevesebben cserélték újabbra autójukat. A gazdasági válság kirobbanásának évében, 2008-ban még az autóknak csaknem harmada volt ötévesnél fiatalabb, jelenleg már csak a gépkocsik alig több mint tizede.

Az autók átlagos életkora 2008 óta az összes társadalmi csoportban emelkedett, a leginkább a legalacsonyabb jövedeleműek körében: 2012-ben az átlag  12 év. Az átlagosnál fiatalabb autói vannak a 30-as, 40-es éveikben járóknak, a diplomásoknak, a fővárosiaknak, a legmagasabb jövedelműeknek, tehát azoknak, akik aktív keresők és még viszonylag fiatalok, de már nem pályakezdők.

A Medián idei kutatásából kiderült: az autósok 88 százaléka ugyanabba a műhelybe hordja autóját, mint korábban. Ez az arány 2010 óta nem változott. A szervizükhöz hűséges autósok közül minden második legalább öt éve jár ugyanoda. A gépjárművek folyamatosan növekvő átlagéletkora miatt ugyanakkor érdemes az egyre öregebb kocsikat olyan autójavító műhelyekbe vinni, ahol követik a technológiai fejlődést, minőségi vizsgálatokat tartanak, és folyamatosan képezik a szakembereket.


A cégalapító Robert Bosch már 1921-ben megnyitotta Hamburgban az első Bosch-műhelyt az autóvillamossági termékek szervizelése céljából. A ma világszerte több mint 11 000 Bosch Car Service partnert összefogó hálózat már teljes körű szolgáltatást kínál az autósok számára. A Magyarországon több mint 80 márkafüggetlen szervizzel jelen lévő Bosch Car Service hálózat 2012-ben is megőrizte piacvezető pozícióját, emellett a legismertebb, márkáktól független autószerviz-hálózat hazánkban, minden harmadik autós ismeri.

A magyarországi Bosch Car Service hálózat az európai gyakorlatnak megfelelően folyamatos minőségirányítási rendszert működtet. Minden tagszervizt harmadik fél minősít avégett, hogy a működése és a műszaki felszereltsége megfeleljen a vevői és jogszabályi elvárásoknak. Emellett a Bosch szakemberei inkognitóban vásárlásokkal segítik a hálózat tagjainak munkáját abban, hogy a szervizek működése valóban ügyfélközpontú legyen. Csak azok a műhelyek tarthatják meg Bosch Car Service-tagságukat, amelyek az ellenőrzések során teljesítették az követelményeket.

Címkék