Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

DIR-505: egyszerre hozzáférési pont, router, adattároló

DIR-505: egyszerre hozzáférési pont, router, adattároló
Infovilág

Egyszerűen, vezetékek nélkül, közvetlenül a elektromos hálózat konnektorjába dugva, azonnal wifi-kapcsolatot teremt, sőt, az USB-portra csatlakoztatott tárolók tartalmát is megosztja a személyes felhőbe tartozók számára. Nem csupán a gyakran úton lévők számára, hanem otthon is hasznos lehet kábelek és vezetékek nélküli wifi-hálózat létrehozására.

Az új router kompatibilis a 802.11b/g/n szabványokkal, a forgalom biztonságáról pedig WPA/WPA2 és WEP titkosítás gondoskodik. A DIR-505 modem nélkül is képes wifi-kapcsolatot kialakítani csoporttagok között, és egyszerű jeltovábbítóként is alkalmazható. A wifi-hotspot mód különösen hasznos ott, ahol többen szeretnének a DIR-505-kapcsolatnak köszönhetően netezni. A D-Link „utazó routere” képes a nyílt hotspotokhoz is csatlakozni, és a rajta keresztül netezőknek tűzfalvédelmet biztosítani. A 10/100 Mb/mp portra hálózati nyomtató vagy switch csatlakoztatható.

Az új útitárs legfontosabb csatlakozója az USB-port. Képes egyszerre akár több USB-eszköz tápellátására, mobiltelefonok, táblagépek töltésére, hangszórók működtetésére. Emellett a csatlakoztatott USB-merevlemezek és stickek tartalmát elérhetővé teszi a hálózaton. A D-Link új SharePort Mobile alkalmazásával a teljes médiakönyvtár tartalma egyszerűen továbbítható Apple vagy Android okostelefonokra, tabletekre.

Az adattovábbítás fordítva is működik: A telefonnal készített fotók és videók gyorsan és kényelmesen az USB-tárolóra menthetők vagy megoszthatók az interneten – 3G kapcsolat nélkül is.

A DIR-505 támogatja a D-Link legújabb Quick Router Setup (QRS) technológiáját, amely a router gyors, kényelmes konfigurálására hivatlott Android- és Apple-eszközökről is. A QRS Mobile alkalmazás ingyen letölthető a webes üzletekből. A DIR-505 – D-Link Travel Companion a napokban jelenik meg a hazai kínálatban; ajánlott ára mintegy húszezer forint. 

Címkék