Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EP: a holland kormánynak el kell ítélnie a diszkriminatív honlapot

EP: a holland kormánynak el kell ítélnie a diszkriminatív honlapot
Infovilág

A kézfelemeléssel elfogadott állásfoglalás szerint a holland hatóságoknak ki kell vizsgálniuk, hogy a honlap gyűlöletkeltéshez és diszkriminációhoz vezet-e, az uniós kormányfőknek pedig hivatalosan is el kell ítélniük a honlapot, mivel az aláássa az uniós munkavállalók jogait.


Az EP szerint a honlap ellentétes olyan alapvető európai értékekkel, mint az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség, a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tatása. A PVV honlapját a képviselők egy rosszindulatú kezdeményezésnek tartják, amelynek célja a társadalom megosztása és a politikai haszonszerzés.

Határolódjék el a holland miniszterelnök

Az EP felszólítja Mark Rutte holland miniszterelnököt, hogy ítélje el a kezdeményezést, és határolódjon el tőle. A képviselők szerint a holland kormány nem hunyhat szemet a PVV európai értékekkel szembenálló politikája felett.

Az állásfoglalás megjegyzi, hogy az elmúlt években jelentősen mérséklődött a holland kormányzati politika európai integráció melletti elkötelezettsége, ami a schengeni térség bővítéséről és a munkavállalók szabad mozgásáról képviselt álláspontjában is megnyilvánul.

A gazdaságnak jót tettek az új munkavállalók

Az EU-hoz 2004-ben és 2007-ben csatlakozó országokból érkező munkavállalók pozitív hatást gyakoroltak a tagállamok gazdaságaira, komolyan hozzájárultak a fenntartható gazdasági növekedéshez az EU-ban - hangsúlyozza az EP.

A képviselők arra is felhívják a figyelmet, hogy a PVV honlapjával szemben több olyan kezdeményezés is indult pártok, civilszervezetek és a média részéről, ahol például a holland állampolgárok lengyelekkel kapcsolatos pozitív tapasztalataikról számolhatnak be.

Az EU nem maradhat tétlen az idegengyűlölettel szemben

Az EP felkéri az Európai Bizottságot és a Tanácsot, hogy tegyenek meg mindent a többek között a PVV honlapján is megnyilvánuló idegengyűlölet ellen, és gondoskodjanak arról, hogy a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemről szóló uniós kerethatározatot valamennyi tagállamban végrehajtsák.

Címkék