Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Audi Hungaria: kimagasló eredmények a legvonzóbb munkahelyen

Audi Hungaria: kimagasló eredmények a legvonzóbb munkahelyen
Infovilág

Az Audi szerszámgyára is sikeres évet zárt 2011-ben. Területe 10 000 négyzetméterrel, 28 ezer négyzetméterre bővült, miáltal a kapacitása is növekedett. Sor került további fejlesztésekre és optimalizálásra a készülék- és berendezésépítésen, a szerszámgyártásban és a kisszériás karosszériaelem-gyártásban. A motorfejlesztő központ tavaly ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Jelenleg több mint 150 munkatárs dolgozik a vállalat ezen területén. A vállalat járműfejlesztéssel bővíti fejlesztési tevékenységét. Ezzel több mint 6,5 millió euró összegű beruházás valósul meg és 70 új munkahely jön létre. Az új területen a következő években a gyártási szempontok szerinti járműtesztelésre helyeződik a hangsúly. A cél további fejlesztési kompetenciák felépítése és az új járművek optimális gyártásba kerülésének támogatása az Audi Hungariánál.

A múlt év legfontosabb eseménye volt az új járműgyár alapkőletétele. 2013-ig a jelenlegi motorgyártás és járműszerelde teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővül. Ezzel a vállalat több mint 900 millió euró összegű beruházást valósít meg és több mint 2100 új munkahelyet teremt. Az építés jó ütemben halad. A karosszériaüzem, a lakkozó, a járműszerelde és az energiaközpont csarnokai már állnak, megkezdődött a présüzem építése is. Tavaly500 munkatársat vettek föl az új járműgyárba, akik a konszern németországi telephelyein, illetve a vállalat oktatóközpontjában készülnek fel új feladatukra.

Az Audi Hungaria az üzleti év végén 7 322 munkatársat foglalkoztatott, miután tavaly jó 1400-zal bővítette dolgozóinak a számát. A győri nagyvállalat gondoskodik az utánpótlásról. A Széchenyi István Egyetemen 2011 tavaszán felavatták az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék vizsgálópaddal felszerelt laborépületét, és az év végén megalapították az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot. Ezzel egyidejűleg az Audi Hungaria kiváló partnere az Audi Hungaria Iskolának, amelybe magyar és német gyermekek is járnak.

Az Audi Hungaria ismét a legvonzóbb munkáltató

A győri Audi-gyár a negyedik alkalommal nyerte el „a legvonzóbb munkáltató“ címet Magyarországon. A piaci közvélemény-kutatást az Aon Hewitt humánerőforrás-tanácsadó vállalat és az AIESEC nemzetközi egyetemi hallgatói szervezet végezte 27 000 személy megkérdezéséve. A munkáltatóimárka-kutatás 247 magyarországi vállalatot értékelt.

Címkék