Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Erkel Színház felújításáért – jótékonysági gálaest és árverés

Az Erkel Színház felújításáért – jótékonysági gálaest és árverés
Infovilág

Az Operaház az Erkel Színház 100. születésnapján, 2011 decemberében hirdette meg a jótékony célú kezdeményezést. Jelenleg is folynak a közbeszerzések, engedélyeztetési eljárások avégett, hogy az idén decemberben ismét megnyílhasson a patinás épület.

A február 18-i gálaestre minden felkért művész rábólintott. A fővédnökséget három világhírű művész vállalta el: Marton Éva, Dózsa Imre és Seregi László, a társ-műsorvezető szerepét pedig – Ókovács mellett – a szintén világhírű szoprán, Miklósa Erika. A fellépő sztárok kivétel nélkül felajánlották fellépti díjukat a nemes ügy javára, sőt, sokan vásároltak is a támogatói jegyekből. A gálaest bevételéhez a jegyvásárláson kívül bárki csatlakozhat – bankszámlára történő befizetéssel, vagy cégek esetében kulturális célú támogatással. Szintén az est bevételét növeli az Erkel jótékonysági árverésből http://www.opera.hu befolyt összeg, amelyen több mint harminc opera- és balett relikviára, valamint exkluzív festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

A kezdeményezést a közmédia is támogatja, a szombati gálát közvetíti. Az est első felét 20,15-től az m1-en láthatják a nézők, a gálaest szünetében a csatorna az Erkel Színházról készült kisfilmet is sugároz. A közvetítést 21,45-től a Duna Televízió veszi át, így a gálaest második felét már ott követhetik az érdeklődők. A közvetítés teljes ideje alatt adományával bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A jótékonysági gálaestről felvételt készít a Bartók Rádió, amelyet teljes terjedelmében március 14-én tűz műsorára. Az árverésre bocsájtott relikviákról készült egyperces kisfilmeket február 13-tól folyamatosan, naponta többször is vetíti az m1, a filmeket az Operaház, valamint az MTVA is közzéteszi Facebook-oldalain és honlapjain.

A gálaestre egyébként Erkel, Verdi, Puccini, Mozart, Bizet, Strauss és Leoncavallo legnépszerűbb áriáiból válogatták össze a programot. A Magyar Nemzeti Balett modern táncfantáziával lép színpadra, a Táncművészeti Főiskola növendékei palotást táncolnak.

A sajtótájékoztatón átnyújtották a Magyar Állami Operaház közösségének a Lions Club idei Fair Play-díját, amelyet dr. Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Club elnöke adott át, amiért a dalszínház évek óta együttműködik a Lions Clubbal hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes operalátogatásainak megszervezésében.

Címkék