Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Iskolai könyvtárbővítési pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó

Iskolai könyvtárbővítési pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó
Infovilág

Éppen ezért a Tinta Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot írt ki abból a célból, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek az anyanyelvünk mai állapotát leíró új szótárak. A Tinta szótárai közül jó néhányat a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak

1. Értelmező szótár+, 2. Etimológiai szótár, 3. Etimológiák a Czuczor-Fogarasi szótárból, 4. Magyar szókincstár, 5. Magyar szólások, közmondások értelmező szótára, 6. Keresztnevek enciklopédiája, 7. Anthologia hungarica, 8. Magyarító szótár, 9. Magyar igei szerkezetek, 10. Szlengszótár, 11. Infoszótár, 12. A mi nyelvünk, 13. Nem csak szóból ért az ember, 14. Hogyan elemezzünk verset?, 15. Fordítókalauz, 16. Bevezetés a nyelvtudományba, 17. Klasszikus szócsaládfák, 18. Szófajtani elemzések, 19. Angol−magyar kifejezések, 20. Francia−magyar beszédfordulatok

A Tinta Könyvkiadó kötelezettséget vállal arra, hogy az intézmények által megpályázott könyvek árának felét 2,5 millió forintig támogatásként átvállalja.

A pályázaton részt vehet minden, Magyarországon működő alsó- és középfokú tanintézet, az intézet alapítványa, illetve fenntartója.

Egy-egy oktatási intézmény 12–120 ezer forint közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak akkor érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati értéke legalább 12 ezer forint értékű.

A Lőrincze Lajos II. iskolai könyvtárbővítési pályázatra február 1–március 1-ig folyamatosan nyújtható be pályázat a tinta Könykiadóhoz; a határidőn túl beérkező pályázatok nem fogadhatók el.

A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb április 2-ig elküldi a megrendelt szótárakat az oktatási intézménynek, elhelyezve a csomagban a számlát. A pályázat kiírója postázási és postaköltséget nem számol fel.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap innen letölthető.

Címkék