Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Segíts egy tízessel! – gyermekéletmentő adományok

Segíts egy tízessel! – gyermekéletmentő adományok
Infovilág

Naponta több mint 21 000 gyermek hal meg értelmetlenül rosszul tápláltság, éhezés, hasmenéses kiszáradás, szennyezett ivóvíz fogyasztása, betegségek és egyéb, könnyen megelőzhető okok miatt. A legtöbben közülük a világ legszegényebb országaiból és közösségeiből származnak. Őket támogatja az UNICEF és ebben a harcban szeretnék segíteni a szervezetet a Nemzeti Táncszínház munkatársai és nézői segítségével.

A színház a szervezet magyarországi nemzeti bizottságával közösen február 1-jén tíz héten át tartó adománygyűjtésbe kezd a színház épületében, a Budai Várban. Az április 11-ig tartó programban aprót, azaz tízeseket gyűjtenek, a pénzt az UNICEF programjaira fordítják.

Mire elég egy tízes? Egymagában nem sok mindenre. Tíz darab tíz forintosból azonban már segíteni lehet egy gyermeken. Tízszer tíz forint például már elegendő

– három, gyermekbénulás elleni oltóanyagra, így azzal három kicsi élete menthető meg;

– 40 darab víztisztító tablettára, ami 200 liter szennyezett víz megtisztítására elegendő;

– megvásárolható egy szúnyogháló, amely alatt 5 gyerek fér el, és így megóvhatóak a maláriától.

­Sokan hiszik, hogy segíteni csak nagy összegekkel lehet, holott a sok kicsi sokra megy mondás, esetünkben nagyon is igaz. A havi, akár ezer forintos, rendszeres támogatással az UNICEF gyerekek millióinak életét tudja elviselhetőbbé tenni – mondta dr. Bábel Tamás, az UNICEF igazgatója.

Címkék