Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

BGF-ösztöndíjprogram: biztos jövő tehetségeseknek

BGF-ösztöndíjprogram: biztos jövő tehetségeseknek
Infovilág

Az ösztöndíjakra a 2012/13. tanévtől kezdődően a legjobb tanulmányi eredményt elérő önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik az intézménytől az önköltségi díj teljes összegét, vagy felét visszakaphatják. A BGF-en, illetve jogelőd intézményeiben végzett hallgatók gyermekei – ha a főiskola gazdaság-, illetve társadalomtudományi alapképzéseire adják be jelentkezésüket – a képzés teljes ideje alatt 10 százalékos kedvezményben részesülhetnek.

A hallgatók támogatását három ösztöndíjalapból fedezi a BGF:

  • a főiskola karainak bevételeiből éves szinten 10 millió forintot különített el erre a célra,
  • a Hallgatói Önkormányzat további 4 millió forinttal járult hozzá,
  • a BGF Vállalati Ösztöndíjalapon keresztül az intézmény jelenlegi és jövőbeni vállalati partnerei is támogathatják a tehetséges hallgatókat.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora az ösztöndíjprogram kapcsán elmondta: „A Budapesti Gazdasági Főiskola felsőoktatási minőségi díjas intézményként a magas színvonalú képzés mellett különösen nagy súlyt fektet arra, hogy a kiemelkedő minőségű oktatás ne csak a jó anyagi körülmények között élő hallgatók számára legyen elérhető, hanem a hátrányos helyzetű, ám jó képességű fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket. Bízunk benne, hogy a most meghirdetett ösztöndíjprogramunk révén segíthetjük a társadalmi mobilitást és támogatott hallgatóink tovább növelik majd a BGF-en végzett sikeres egykori hallgatók népes táborát.

A BGF a felvételi jelentkezési időszak idejére „felvételi tanácsadó pontot” hozott létre a budapesti, V. kerületi, Markó utcai épületében, hogy teljes körű tájékoztatást nyújthasson a felvételi jelentkezésekről és az új ösztöndíjprogramról. Az iroda január 18-tól hétfőtől csütörtökig 15–18, péntekenként 13–15 óra között várja az érdeklődőket.

Címkék