Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nemi ismeretterjesztés az AIDS világnapján

Nemi ismeretterjesztés az AIDS világnapján
Infovilág

Huszonharmadik éve, 1988 óta emlékezünk meg minden év decemberének első napján az AIDS-betegségről. A világnap célja az ismeretterjesztés, figyelemfelhívás és a betegeket érintő előítéletek leküzdése is. Ehhez kapcsolódóan szervez a MOE, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete AIDS-világnapi jótékonysági estet orvosok és orvostanhallgatók részvételével november 30-án 19,30-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében. A komolyzenei koncerten – melyre a belépés díjtalan – felcsendül a többi között Mendelssohn, Schubert, Bach, Donizetti egy-egy műve is.

December 1-jén a kortárs segítők közreműködésével felvilágosító előadásokkal várják a középiskolásokat az egyesület tagjai a Simonffy utca 21. alatti ifjúsági házban.

„Emellett a város forgalmas pontjain, illetve a Fórumban 10–17 óra között szexuális egészségügyi ismeretterjesztő kiadványokat és óvszereket is osztogatunk, illetve spontán megmozduláson az egyetem főépületének díszudvarán délután három órakor a közönség segítségével piros A4-es lapokkal nagy pirosszalagot szeretnének formálni, ez ugyanis az AIDS-világnap jelképe. Utóbbira mind a négy hazai orvosi egyetemen sor kerül” – sorolta a tervezett programokat Tóth Gábor, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének elnöke.

 

Címkék