Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Művészeti árverés és raktárkisöprő kiárusítás

Infovilág

Az árverés festményanyagában több kiemelkedő, vonzó áron elérhető Kádár Béla-, Scheiber Hugó-,  Mednyánszky László-képpel találkozhatnak a gyűjtők. Barátságos áron kiáltják ki Barabás Miklós rendkívül finom portréját Darányi Ignácról.

Az antik festmények közül kiemelkedik egy 17. századi festő, Gerard Hoet mitológiai jelenete,  ami feltehetően a külföldi gyűjtők érdeklődését fogja elsősorban felkelteni.

A dekoratív szobrok között nem csak a gyűjtők csemegézhetnek, hiszen olyan minőségi, 20. századi öntvények is kalapács alá kerülnek már akár 95 ezer forinttól, amelyek bármely lakás díszei lehetnek.

Az aukciós ház erősségének számító szokásos, széles ezüstkínálat egyik különösen szép darabja az a dísztőr, amely a szentpétervári Fabergé műhelyében készült; az állatfiguráiról ismert Julius Rappoport műve.

A Polgár Galéria egyébként október 10-ig raktárkisöprő kiárusítással vár minden érdeklődőt. Két évtize termése, mindaz, amit a vevők és bérbe adók a raktárban hagytak, több száz festmény, képkeret, bútor, és persze több száz műtárgy találhat gazdára 70–90 %-os kedvezménnyel. A tárlat naponta 10–18 óra között tart nyitva a pesti Váci utcában. 

Címkék