Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyetemen oktatják az e-közigazgatást – informatikai laboratóriumot kapott a Corvinus

Egyetemen oktatják az e-közigazgatást – informatikai laboratóriumot kapott a Corvinus
Infovilág

A Fujitsu szakembereinek közreműködésével elkészült az „E-rendszerek a közigazgatásban” című jegyzet is, amely egyetemi tananyaggá vált. A japán cég és magyarországi leányvállalata közreműködött az előadások tematikájának összeállításában és aktívan részt vesz azok megtartásában is. A tananyag egyebek között tárgyalja az információ hitelességének és a kormányzati hivatali elektronikus ügyintézésnek a kérdéseit, esettanulmányokon keresztül mutatja be az okmányirodai rendszert, a közjegyzői Digitális Levéltárat.


Az egyetem és a Fujitsu további együttműködése előirányozza az MWC labor eszközrendszerének bővítését és a Corvinus, illetve a hamarosan megalakuló Nemzeti Közszolgálati Egyetem megkaphatja a világ élenjáró IT-gyártójának és IT-szolgáltatójának az e-közigazgatás területén létrejött tudásbázisát.


Az egyetemi oktatásban mindeddig nem volt elérhető a hallgató és tanár közötti interaktív és kollaboratív munkakörnyezet. Minthogy az MWC tanterem multifunkcionális, így előnyeit a hallgatók más gyakorlatorientált foglalkozások keretén belül is élvezhetik.


A Fujitsu előtelepített és előkonfigurált gazdagép-vékonykliens infrastruktúrára épülő több munkahelyes számítástechnikai megoldása rendkívül takarékos üzemeltetést és rendszer-felügyeletet tesz lehetővé, miközben az egy főre jutó beszerzési költség is jóval alacsonyabb egy átlagos PC költségénél. Az MWC több munkahelyes számítástechnikai megoldás egy PC-alapú 64 bites szerver-kliens infrastruktúrára épül. Egyetlen gép tárkapacitásán, optikai meghajtóján és operációs rendszerén akár 30 használó osztozhat. A gazdagép egy folyamatos működést biztosító központi, nagy teljesítményű munkaállomás. Ehhez csatlakoznak a vékonykliens gépek, amelyekkel a hallgatók dolgoznak majd. A közigazgatási egyetemi karnál telepített konfigurációt a Fujitsu minden elemében újra hasznosítható anyagokból gyártott ECO-egérrel és -billentyűzettel egészíti ki.

Címkék