Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kutatók éjszakája: tisztelgés Gábor Dénes és a holográfia előtt

Kutatók éjszakája: tisztelgés Gábor Dénes és a holográfia előtt
Infovilág

A holográfia hajnala és horizontja című tárlatot Gábor Dénes Nobel-díjjal történő elismerésének 40. évfordulója alkalmából hívta életre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a feltaláló szellemi örökségét gondozó NOVOFER Alapítvány. A rendezvény bemutatja Gábor Dénes életútját és munkásságát, széleskörűen ismerteti a holográfia elvét és a technológia jelenlegi felhasználását, valamint az ezzel kapcsolatos kutatási területeket, például a 3D-s televíziót és a holografikus méréstechnikát.

Az érdeklődők illusztrált információs tablókon kaphatnak képet a legnagyobb tudományos elismeréssel jutalmazott technológia működéséről, a tárlókban pedig Gábor Dénes szabadalmait, munkásságával kapcsolatos könyveket tekinthetnek meg. A tárlatot filmvetítés, valamint kiállított hologramok is színesítik. Ez utóbbiak között látható lesz az a magyar koronáról készült térbeli hologram is, amelyet a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum őriz.

A rendezvény szeptember 23-a és október 13-a között, hétköznap délelőttönként 10 órától este hat óráig ingyenesen látogatható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferenciatermében (Budapest, V., Budapest, Garibaldi utca 2.).

A tárlat az első napon, a kutatók éjszakája program részeként este kilenc óráig tart nyitva. Azon a napon a szervezők 18, 19, és 20 órakor induló szakmai vezetéssel is várják a látogatókat.

További érdekességekért és információkért, kérjük, látogassa meg a rendezvény blogját (holografia.postr.hu), valamint Facebook-oldalát (facebook.com/Holografia).

Címkék