Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

BalaBit: látványosan nőtt a magyar IT-biztonsági cég árbevétele

BalaBit: látványosan nőtt a magyar IT-biztonsági cég árbevétele
Infovilág

A BalaBit teljesítménye széleskörű nemzetközi partner- és ügyfélhálózatának köszönhetően magasan felülmúlta a globális IT-biztonsági piaci várakozásokat is. A vállalat árbevételében évről évre nagyobb részarányt képviselnek a nemzetközi eladások, tavaly elérve a 78 százalékot (2009: 53%). A BalaBit a 2011. évre 40 százalékos növekedést tervez árbevétele és a dolgozói létszáma tekintetében is, valamint tovább bővíti nemzetközi partnerhálózatát, és ezzel együtt a nemzetközi értékesítésből származó forgalmának arányát.

 A 2000-ben alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat saját fejlesztésű biztonsági megoldásai a legmagasabb biztonsági követelményeket támasztó, különösen érzékeny adatokkal dolgozó vállalatok igényeit szolgálják ki, mint például a pénzügyi szervezetek, távközlési vállalatok, ipari és kereskedelmi nagyvállalatok. A vállalat vezető terméke a magas jogosultsággal rendelkező használók (rendszergazdák, bizalmas adatokkal dolgozók, outsource-szolgáltatók) ellenőrzését végző Shell Control Box; árbevétele ebből a szoftverből 187 százalékos növekedést mutatott 2009-ről 2010-re. A sikerhez aéapvetően hozzájárult a naplózómegoldás, a syslog-ng 28 százalékos növekedése, valamint a legmagasabb biztonsági igényeket kiszolgáló Zorp tűzfal értékesítésének 19 százalékos emelkedése.

Györkő Zoltán.Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója szűk körű sajtóbeszélgetésen elmondta: „Tavalyi eredményeink bizonyítják hosszú távú hazai és nemzetközi stratégiánk sikerességét. Mind a hazai, mind a nemzetközi piacon megerősítettük, növeltük piaci pozíciónkat. Technológiai cégként nagy súlyt fektetünk az új(ító) megoldások ösztönzésére, ennek köszönhetően az általunk kínált megoldások kategóriájukban a vezető termékek között szerepelnek. Nemzetköziéeg is számos minősítést szereztünk, például az ICSA és a West Coast Labs tesztlaborok által. Várakozásaink szerint a következő években a piacon a compliance céllal bevezetett eszközök konszolidációja lesz az egyik jellemző irányzat. Konkrétaban: a külső kényszerből bevezetett, a szervezetben elszigetelt megoldásokat a vállalatok fokozatosan bevonják az értékteremtésbe. Ez a folyamat az olyan termékeknek fog kedvezni, amelyek valódi biztonsági és üzemeltetési igényeket is képesek kiszolgálni”.

A BalaBit számokban itt.

Piaci tendenciák és várakozások 2011-re

Egyre fontosabb a magas jogosultsággal rendelkező IT-használók ellenőrzése: az IDC nemrég kiadott tanulmánya szerint a múlt években tapasztalt csökkenés és stagnálás után az idén ismét növekednek az IT-beruházások az EMEA-térség bankszektorában. A piacot számos összetett mutató is hatással van; a növekedés motorját a helyi és regionális felügyeleti szervek által meghozott, folyamatosan bővülő új szabályozások adják a már eleve magas fokon szabályozott iparágban. Az európai bankok átlagosan IT-költségvetésük tizedét költik a törvényi előírásoknak való megfelelésre – az IDC szerint 2011-ben ez az érték a szervezet méretétől függően 15–20%-ra fog emelkedni.

Az alapvető IT-biztonsági megoldások továbbra is keresettek: bár a legtöbb hazai vállalatnál megvan az alapvető IT-biztonsági infrastruktúra, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatikai biztonságra fordított költségvetés háromnegyedét még mindig tartalombiztonsági és incidenskezelési megoldások beszerzésére, illetve a hálózati határvédelem megerősítésére költik. Az ügyfelek egyre inkább a költséghatékony biztonsági megoldásokat választják.

Címkék