Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ötletbörze, pályázat – munkahelykeresés online

Ötletbörze, pályázat – munkahelykeresés online
Infovilág

A webkettes startupok egyszersmind otthonról végezhető „állásokat” teremtenek. Viszonylag kevés pénzzel, némi képzelőerővel jövedelmező elfoglaltságot találhat magának az, aki nyitott a világra és az újdonságokra. Gyermekükkel otthon lévő édesanyák webkettes jelenlétének fontossága ma már megkérdőjelezhetetlen. A négy fal közé zárt anyukák ezrei kaptak rá a netre: vannak terhes-fórumok, a korszerű nevelést népszerűsítő blogok, a cumi hasznossága körüli vitafórumok, receptcsere stb. Az egymásra találó mamák időközben hatalmas, ám üzleti szempontból kihasználatlan online közösséget építettek ki. Létrejött ugyan egy-két, kismamák által működtetett virtuális bolt, ugyanakkor a részmunkaidő, az otthonról végezhető munka és távmunka-lehetőségek alig jöttek szóba. 


Pedig Amerikában és Kanadában bőven találunk példákat arra, hogyan lehet egy megváltozott élethelyzetben pénzkereseti lehetőségeket találni – mindössze egy laptop, és internet-hozzáférés kell hozzá. A távoli földrészen az otthonról dolgozó anyukák már külön kategóriát alkotnak. Weboldalaikon üzleti tanácsokat adnak egymásnak: hogyan lehet az otthon töltött időt és az online barátkozást összekapcsolva céget alapítani. Honlapokat hoznak létre, hogy a közösség véleményformáló erejét kihasználva termékeket, szolgáltatást kínáljanak és népszerűsítsenek. Emellett van speciális anyukamunka-kereső, pénzügyi és felnőttképzési tanácsadás a számukra, személyre szabott karriertréning és munkahelyi pszichológus is. 

E tapasztalatokat hasznosítva született meg március közepén az Adecco Magyarország és a Creative Selector közös pályázata, melynek célja a munkahelykeresés támogatása és olyan új munkavégzési formák kidolgozása, melyek újszerűen alkalmazzák a web-kettes közösségi média és a mobilhálózatok lehetőségeit. A projekt partnerének, a Creative Selector.hu innovációs közösségi műhelynek az a célja, hogy fejlessze az online közösségek tudását, valamint hogy véleményformáló erejüket hasznosítva egyedi szolgáltatásokat és új termékeket indítson útjára. 
A versenyben résztvevőkre bárki szavazhat, és a tíz legtöbb szavazatot begyűjtő ötlet közül választják ki a mentorok a három legjobbat. A győztesek számtalan tárgynyeremény mellett pénzdíjazásban is részesülnek: összesen 1,2 millió forintot kapnak ötletük megvalósítására.


PÁLYÁZHATÓ KATEGÓRIÁK:


1. Munkát keresel vagy nem tudod mi alapján dönts?

Téma: Olyan webes tartalmak kialakítására, fejlesztésére várjuk ötleteidet, amelyek munkahelyet kereső vagy váltás előtt álló aktív felhasználói közösséget vonzanak és tartanak össze.  (Pl: Munkadók megítéléséhez módszerek, bevált tippek állásinterjúk során, álláskeresés ‘szájhagyomány útján’) Minél professzionálisabb és a napi életben is használható és hasznos modellt találsz ki, annál jobb. Külön előny, ha az oldaladhoz mobil-alkalmazás is párosítható.Tevékenységi terület: A munkahelykeresés, munkaerő-kölcsönzés és szakértői hálózatok kiépítése. Üzleti szempont: Fontos, hogy már az ötlet beküldésekor azon is gondolkodjatok, hogyan lehet minél több szereplőhöz eljutni a piacon, miből válhat az oldal a későbbiekben akár önfenntartóvá.


2. Közösség együttműködésére épülő szolgáltatások kialakítása.

Téma: Olyan üzleti szolgáltatásokra (lásd. NECC cégek) várjuk ötleteidet, amelyek a web, mobil és közösségi média hálózatokra épülnek és aktív közösséget tartanak össze.  Tartalom: Bármilyen speciális célcsoportban, tartalomban vagy felépítésben gondolkodhatsz, lényeg az ötlet és annak kidolgozottsága (webstruktúra, funkciók) Üzleti szempont: Fontos, hogy már az ötlet beküldésekor azon is gondolkodjatok, hogyan lehet minél több szereplőhöz eljutni a piacon, miből válhat az oldal a későbbiekben akár önfenntartóvá.


A pályázatok beküldési határideje május 6., az eredményhirdetést május végén tartják.


A pályázatokat ITT lehet feltölteni

Címkék