Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pályaválasztási tanácsadó djuice-módra

Pályaválasztási tanácsadó djuice-módra
Infovilág

A djuice az utóbbi időben azon munkálkodott, hogy 26 év alatti célcsoportjának olyan ingyenes és hasznos programokat dolgozzon ki, amelyek a fiatalok egyéni törekvéseit támogatják, akár jövőjüket is meghatározhatják. A djuice nyílt napot a márka saját, fiatalok körében végzett kutatása ihlette; a felsőoktatásban tanulók közel egynegyede az első év során már nem biztos abban, hogy a számára megfelelő szakon tanul. Sokan az érettségi után szembesülnek azzal, hogy nem tudják eldönteni, merre induljanak tovább. Sokan vannak, akik egyáltalán nem tudják, vagy csak halványan sejtik, mivel foglalkoznának szívesen, akár egy életen át. Vannak manapság divatos szakmák, ki ne szeretne rádiós műsorvezető, szerkesztő, színész vagy éppen újságíró lenni? Mivel telnek e szakmák, hivatások művelőinek mindennapjai? Érdemes meglesni őket egy átlagos munkanapon, munkavégzés közben. 

Most, például, egy talán kevésbé divatos szakmát mutatnak be: három jelentkezőnek lehetősége nyílik meglátogatni Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetét, ahol patológus magyarázza el és mutatja meg, hogy miként lesz a sebész által eltávolított műtéti preparátumból  számítógép képernyőjén értelmezhető, digitalizált metszet. A jövő héten a radiocafé 98.6-ban tehetnek látogatást élő adás közben, és a Paksi Atomerőmű is várja az érdeklődő jelentkezőket. 


A látogatható szakmák köre és helyszíne folyamatosan bővül; nyílt forráskódú márkaként a djuice a fiatalokat bevonva szervezi és tervezi nyílt napjait az egész ország területén. A teretadunk@djuiceteam.hu címre „djuice nyílt nap” tárggyal várják a fiataloktól az ötleteket és cégek, vállalatok jelentkezését egyaránt, amivel hozzájárulhatnak a célközönség pályaválasztási sikereihez. 

Címkék