Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dzsesszdobos gitárral: Brian Blade a Művészetek Palotájában

Dzsesszdobos gitárral: Brian Blade a Művészetek Palotájában
Infovilág

Brian Blade.

Brian Blade fiatal kora ellenére vitathatatlanul az egyik legnagyobb muzsikus a mai nemzetközi jazzéletben. Önmagában az is sokat elárul tehetségéről, hogy Wayne Shorter kvartettjének állandó tagja, és több Grammy-díjas albumon is közreműködött. Azok névsora, akikkel együtt dolgozhatott, csak további bizonyíték erre. Zenészként partnere volt többek között Bill Frisell, Joshua Redman, Kenny Garrett , Joni Mitchell, és sokoldalúságát mutatja, hogy Seal és Bob Dylan zenekaraiban is közreműködött. Mindezek mellett saját, Fellowship nevű zenekarát vezeti.        

Blade-et a Művészetek Palotájának közönsége egy évvel ezelőtt Wayne Shorter zenekarának tagjaként láthatta-hallhatta. Nem kizárólag a ritmusok, hanem a hangok mestere is – ezt bizonyítja mostani produkciója, amelyet Rosa nagymamájáról nevezett el, és amelyben egy teljes családi album elevenedik meg a hallgató számára. A Mama Rosa című lemezen az énekhang és az akusztikus gitárok határozzák meg a hangzást. Az album személyes indíttatásból született, dalaiban egységes kompozíciókká olvad a folk, a jazz és a soul, egyenes formába öntve közvetítik a családról, szerelmekről, érzelmekről és elfogadásról szóló tiszta üzeneteket.


Brian Blade és barátai muzsikájának igényessége, valamint az a tény, hogy a világhírű jazzdobos ezúttal gitáros-énekesként lép a színpadra, különleges élményt ígér a jazz szerelmeseinek – és mindazoknak, akik a műfajt bonyolultnak és nehezen befogadhatónak gondolják. A koncerten Brian Blade mellett közreműködik  Chris Thomas (bőgő), Kelly Jones (ének, gitár), Goffrey Moore (gitár) és  Steve Nistor (dob).

Címkék