Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Búza Barna emlékére: kiállítás és programok

Búza Barna emlékére: kiállítás és programok
Infovilág

Könyvbemutató. Február 22-én, kedden délelőtt 11 órakor a pesthidegkúti Klebersberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központban (Budapest, II., Templom utca 2–10.) könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón vehetnek részt az érdeklődők. Béres Klára és Béres Melinda (a Béres-csepp feltalálójának családja) jóvoltából jött létre „Az üstökös csillagot hozott – Történetek Búza Barna szobrászművész életéből” című könyv, melyben az művész személyes történetei elevenednek meg az olvasó előtt.

„Száz év remény”. Február 24-én este fél hatkor nyílik meg a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum Tavasz-Termében a „Száz év remény” című kiállítás. A tárlat Búza Barnának alkotásain, a róla szóló fotókon, a mesterség különleges szerszámain és személyes ereklyéken keresztül kíván emléket állítani. Az MCP MM Tavasz-Termére jellemző módon ismét kis csapatmunka által szerveződik az anyag. A házigazdák Csillag Éva és Csillag Péter, a szakmai vonalat Bizzer István művészettörténész, a PPKE-BTK Művészettörténet Tanszékének tanára, valamint Tóth Antal művészettörténész, muzeológus képviseli. A megvalósításban továbbra is részt vesznek a lelkes önkéntes diákok (PPKE-BTK, ELTE-BTK). A kiállítás június 18-ig, a múzeumok éjszakája rendezvénysorozat napjáig tekinthető meg.


Kapcsolódó kulturális programok. Megőrizve a MCP Műterem-Múzeum hagyományait, ez évben is számos, rangos kulturális program kapcsolódik majd az aktuális kiállításhoz. Szakmai napra kerül sor március 6-án, amelyen „kincskereső” kirándulás részeként közösen tekinthetik meg az érdeklődők Székesfehérvárott a székesegyházban a művész legszebb keresztútját. Április 16-ára Búza Barna-városnézést szerveznek. Május 21-én, 10,30-tól az unoka Réczey Bálint és barátok személyes vezetése ad lehetőséget, hogy az érdeklődők közelebb kerülhessenek az alkotóhoz, felidézhessék a szobrász zseni örök optimista emberi alakját. Június 3-án délután hattól pedig „A bor művészei” sorozatban a Béres család szőlőbirtokának borai lesznek a főszereplők.


Molnár C. Pál Műterem-Múzeum (Budapest, XI., Ménesi út 65., telefon +36 30 201 10 73, e-mail: info@mcpmuzeum.hu).

Címkék