Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Villamosítja vasútvonalait a GySEV – vezeték nélküli internet a vonatokon

Villamosítja vasútvonalait a GySEV – vezeték nélküli internet a vonatokon
Infovilág

A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése részeklént készült el a ma átadott körmendi villamos alállomás. Az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával korszerűsített Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalat a GySEV Zrt. villamosította. A villamos vontatáshoz szükséges áram a ma átadott körmendi 120/25 kV-os transzformátor-állomásról érkezik a felsővezetékekbe.


A határidő előtt 40 nappal elkészült energiaátviteli létesítményhez 7500 méter kábelt, 40 tonna acélt és 450 köbméter betont használtak föl. Az összehangolt munkának köszönhetően 40 nappal a szerződésben rögzített határidő lejárta előtt készült el a beruházás.


A körmendi alállomással a GySEV Ausztria területén, Graz irányába, akár Gleisdorfig képes lenne egy remélhetőleg megépülő villamos felsővezetéket vontatási energiával ellátni és ezzel a vasúti szolgáltatások minőségét javítani.

Ha rövidesen a vezeték nélküli (wifi) internet-hálózat is kiépül a GySEV Zrt.-nek a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalán, akkor az utasoknak nyújtott szolgáltatásokban is ez a pályaszakasz lesz Magyarország egyik legkorszerűbb vasútvonala.

Címkék