Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hagyományos dzsessz – koncertre készül a Brass On Brass

Hagyományos dzsessz – koncertre készül a Brass On Brass
Infovilág

Brass on Brass.Vidám, lendületes zenét játszik a Brass On Brass Tradicionális Együttes, és mindig remek kapcsolatot alakít ki a közönséggel. Az angolul nem tudók gyakran megkérdezik, vajon mit jelent magyarul az együttes neve. Nagyjából így fordíthatnánk: Réz hátán Réz. Az elnevezés Márton Gyulától, a Csinibaba című játékfilm forgatókönyv-írójától származik; ő ajánlotta ezt a nevet, amikor meglátta, hogy a trombita és a harsona mellett még megtalálható a tuba is.


Az együttest Szobolits Béla filmrendező kezdte szervezni 1998-ban, néhány évvel azt követően, hogy megszűnt, majd lebontották, „sóval szórták be” munkahelyét, a Magyar Mozi- és Video Filmgyárat. Akkoriban 300 filmes szakember találta magát az utcán… 


A Brass On Brass Együttes már 1999-ben nagy sikerű koncerteket adott, fellépett a többi között a Ferencvárosi Búcsún, a Szekszárdi Jazz Hétvégén, számos más szabadtéri rendezvényen. Aztán jöttek a dixieland-fesztiválok, kisebb klubok. Álljon itt néhány a rengeteg fellépés közül: szerepelt a Budapesti Kongresszusi Központban, a Sportcsillagok Gáláján, a Solymári Jazz Garden rendezvényén, az Aranykút Ünnepi Fesztiválon, Ázsia Center avató ünnepségén. Öt évvel ezelőtt a budai Citadellán volt szép koncertje «a zene ünnepe» rendezvénysorozat egyik résztvevőjeként; játszott a Mozart és a Columbus hajón, a Budapest Jazz Clubban, és gyakran hívják ifjúsági klubokba is.

Címkék