Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. június 1. Az év 153. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739435. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hattyúdal: Szörényi Levente szólókoncertje – megkezdődött a visszaszámlálás

Hattyúdal: Szörényi Levente szólókoncertje – megkezdődött a visszaszámlálás
Infovilág

Az újságírók lehetőséget kaptak arra, hogy belehallgassanak próbába. Láthatták-hallhatták együtt Szörényi Leventét, a rockzenekart, a Danubia Szimfonikus Zenekart, a Társulat több tagját, akivel két évvel ezelőtt a jubileumi István, a király előadása megvalósult. Elhangzott a próbán a többi között a Dal az ártatlanságról című szerzemény, a  Kéglidal, valamint egy részlet az Attila – Isten kardja című színpadi műből. 

Rosta Mária elmondta: az eredeti tervekhez képest a koncerten változik az Illés-korszakot felidéző blokk. Az ok: az Illés-család kegyeleti okokból nem járult hozzá Illés Lajosról, a zenekar vezetőjéről készült felvételek bemutatásához koncert közben. Így azután (Szörényi Leventén kívül) az Illés-zenekar egyetlen eredeti tagja sem lép színpadra a Budapest Sportarénában.  

  
A Hattyúdal egyébként az eredeti koncepciónak megfelelően három részből áll majd, szünet nem lesz. Az első részben Szörényi Levente Végtelen úton, Utazás és Hazatérés című szólóalbumaiból hangzik el összeállítás. A második rész a történelmi tárgyú színpadi műveké (Attila – Isten kardja, Árpád népe, Veled, uram, István, a király). A harmadik részben az Illés-együttes dalaiból énekel Szörényi Levente egy rockzenekar, valamint a szimfonikusok kíséretében. Az egész előadásnak és az egyes részeknek is lesz külön nyitánya. 


Kulcsszerep vár a Danubia Szimfonikus Zenekarra, amelyet Kesselyák Gergely vezényel. Vendégként fellép Gryllus Dániel, Halmos Béla, Sebő Ferenc, Kozák József és Eredics Salamon, a Söndörgő húszéves tangóharmonikása. Szörényi Örs elmondása szerint Eredics az Eljön majd a nap című dalban játszik, amelyben eredetileg Presser Gábor szólaltatta meg ezt a hangszert.) Szólót énekel a koncerten Feke Pál, Kiss B. Attila, Simon Boglárka, Molnár László, Herczeg Flóra és Vadkerti Imre. A vokálban a Társulat tagjai közül Sinom Boglárka, Molnár Ágnes, Töreki Andrea, Vadkerti Imre, Tóth Attila és Kristóf István énekel majd. A rockzenekar tagjai: Balanszky László és Kékkői Zalán (gitár), Pethő  Gábor (basszusgitár), Sebestyén Áron és Varga Róbert (billentyűs), Szörényi Örs és Tiba Sándor (dob).

   
A 400 négyzetméteres színpad fontos kelléke a 20×88 méteres HD-felbontású háttér-vetítőfal; a nézők még öt kivetítőn követhetik az eseményeket.        

Címkék