Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Múzeumi pályázat: Az én Lánchidam, Széchenyi újratöltve

Múzeumi pályázat: Az én Lánchidam, Széchenyi újratöltve
Infovilág

A Széchenyi világai kiállítás kapcsán – mely interaktív elemeivel önmagában is közös gondolkodásra, cselekvésre hívja a múzeumlátogatót – most két pályázaton is megmutathatja mindenki, mit jelentenek számára ma a “legnagyobb magyar” által megvalósított álmok.


Széchenyi melyik forradalminak számító ötletét és hogyan lehetne továbbfejleszteni? Mi lenne az, amit a napjaink Magyarországát ismerve Széchenyi ma megálmodna? Milyen szerepet tölt be ma a főváros életében a Lánchíd? Mit jelent számunkra, milyennek látjuk ezt az építményt, Budapest jelképét, Széchenyi István gróf egyik legfontosabb művét?


Akinek e kérdések meglódítják a fantáziáját és az alkotókedvét, most próbára teheti magát a Magyar Nemzeti Múzeum pályázatain: Az én Lánchidam fotópályázaton és a Széchenyi újratöltve ötletpályázaton! A teljes kiírás és a nevezéssel kapcsolatos részletek a www.szechenyivilagai.hu honlapon (www.szechenyivilagai.hu/fotopalyazat, www.szechenyivilagai.hu/ujratoltve) olvashatók.


Széchenyi István személyiségének és életművének megismeréséhez segítséget nyújt a Széchenyi világai kiállítás, akinek pedig a fotózáshoz van szüksége egy kis inspirációra, feltétlenül látogasson el Hemzőváros című tárlatra, ahol Hemző Károly városfotói között több lánchidas kép is található.

Címkék