Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az IT-biztonság napjai – Rubik Ernő díjat ad át

Az IT-biztonság napjai – Rubik Ernő díjat ad át
Infovilág

A hatodszorra már kétnaposra bővült konferencián és kiállításon a világ, vezető biztonságtechnikai szakemberei és cégei mellett vendégek lesznek olyan neves személyek, mint a világhírű magyar innovátor, Rubik Ernő, illetve egy nemzetközi kerekasztal beszélgetésen Craig Balding, a Cloud Security Alliance alapítója továbbá a magyar adatvédelmi biztos, Jóri András és az európai adatvédelmi biztos, Peter Hustinx is.

Az ITBN a biztonság ügyéért tenni akaró, érintett piaci szereplőkkel karöltve, az egyre növekvő gazdasági és a személyes adatok fenyegetettsége kapcsán az idei konferencián az adat- és információvédelem informatikai eszközeire, lehetőségeire összpontosít az Idén debütáló  hacking-szekció, ahol a hallgatóság megismerheti a biztonság „sötét” oldalát, illetve további szekciókban szó esik majd a védekezés valós lehetőségeiről, a felhőrendszerek biztonságáról, az adatszivárgások megakadályozásával foglalkozó szekciókban pedig szóba kerülnek a vállalati körökben is egyre divatosabb okostelefonok és más hordozható adattárolók valódi védelmének lehetséges megoldásai, valamint a biztonságos adattárolás kérdései, és nem marad ki a web–2 új biztonsági kihívásainak témaköre sem.


A mostani konferencia újdonságai közé tartozik az ITBN Biztonsági Díj 2010 is, amelyet három kategóriában hirdetnek meg. Az idei ITBN egyik fő témája a magyar tehetségek és innovációk felkarolása lesz, ezért az esemény díszvendége és az ITBN innovációs díj átadója Rubik Ernő lesz.


Az ITBN kiemelt támogatói közül a Symantec-től Kevin Isaac egyik elnökhelyettese tart előadást arról, hogy az eszközök már egyáltalán nem fontosak az információáradat által vezérelt világban, valamint a vállalat bemutatja összetett végpontvédelmi megoldásait, mind stratégiai, gazdasági, mind technikai szemszögből is. A Juniper Networks a plenáris előadásban a "New Network" koncepciójáról tart előadást, amelynek két kulcseleme a Junos Space és a Junos Pulse. Ács György, a Cisco regionális biztonsági szakértője a Cisco éves biztonsági jelentésére hivatkozva arra mutat rá, hogy a vállalatoknak hálózataik és létfontosságú céges információik új veszélyforrásokkal szembeni védelme végett változtatniuk kell biztonsági szemléletükön. 


A KFKI részéről Dani István (műszaki igazgató – IT biztonság) a következő évek egyik legnagyobb biztonsági kockázatait magába rejtő üzleti telefonokról beszél majd előadásában, hiszen az olyan okostelefonok, mint a BlackBerry vagy az iPhone hamarosan megosztják, vagy átveszik a vezető helyet az üzleti kommunikációra használt eszközök ranglistáján. A KFKI biztonsági részlegének vizsgálati és kutatási eredményeit elsőként az ITBN-en hallhatják az érdeklődők. 


Az ITBN első napján Christian Heinrichs (Senior Manager, Technical Services, Central Europe) a McAfee második negyedéves híreiről és pénzügyi eredményeiről számol be, illetve szóba kerül előadásában a kockázat-alapú biztonságmenedzsment is. 


A konferencián a WSH – amely idén hivatalos Symantec-oktatóközpont lett – standján rendszermérnökök állnak folyamatosan a NAC – és logelemzés, adatszivárgás elleni védelem – iránt mélyebben érdeklődők rendelkezésére és akár időpontot is egyeztethetnek a cég valamelyik bemutatójára. Az érdeklődők támogatása érdekében folyamatos, akár az ügyfél telephelyén megtartott demonstrációval segíti a technológia megismerését a bevezetés előtti kérdések tisztázását.


Az ITBN – a támogatók jóvoltából – továbbra is ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött. A részletes elektronikus programfüzet, az előadókkal és előadásaik témáival kapcsolatos információk itt érhetők el.

Címkék