Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gábor Dénes-díj, 2010 – felterjesztési felhívás

Infovilág

A kuratórium kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természettudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, szövetségek vezetőit, továbbá a Gábor Dénes-díjjal már kitüntetett szakembereket, hogy az évente meghirdetett belföldi Gábor Dénes-díjra jelöljék azokat az általuk szakmailag ismert, magyar állampolgárságú, jelenleg is tevékeny (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik valamely gazdasági társaságban vagy oktatási, kutatási intézményben:

• kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
• maradandó tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
• tudományos, kutatási-fejlesztési, újító tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez,
• személyes közreműködésükkel nagymértékben és közvetlenül járultak hozzá intézményük innovációs tevékenységéhez.

A díj odaítéléséről a kuratórium dönt. A kuratórium döntése végleges, az ellen fellebbezésnek helye nincs. A hiányos (adatlapot, indoklást, szakmai életrajzot, vagy ajánló leveleket nem tartalmazó) jelöléseket a kuratórium formai okból figyelmen kívül hagyja. Nem lehet jelölő vagy ajánló a Novofer Alapítvány kuratóriumának vagy felügyelő bizottságának elnöke vagy tagja.
A díj személyre szóló, így alkotó közösségek csoportosan nem jelölhetők.
 
A díj nem egy életpálya elismerését, hanem a legutóbbi 5 évben folyamatosan nyújtott, kiemelkedően eredményes teljesítmény elismerését célozza. A díj csak egyetlen alkalommal nyerhető el és a kuratórium nem adományoz posztumusz díjat.
Az elektronikus és a papíralapú jelölés beküldési/postára adási határideje október 8.

Az adatlap, a felhívás és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók erről a honlapról letölthetők.

Címkék