Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Díjnet: közműszámlák interneten – a Főgáz is csatlakozott

Díjnet: közműszámlák interneten – a Főgáz is csatlakozott
Infovilág

Kényelem, környezetbarát megoldás és átláthatóbb számlakezelés – az elektronikus számlakezeléshez csatlakozók többsége a Díjbeszedő múlt hónapban elvégzett ügyfél-felmérésében ezt a három okot jelölte meg, miért váltott a papírszámláról és a sárga csekkről a korszerűbb megoldásra.


„Mára már közel 65 ezer ügyfél regisztrált a rendszerünkbe – tájékoztat Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. – Egy-egy (nálunk) újabb közműtársaság csatlakozása mind szélesebb ügyfélkör érdeklődését kelti fel az elektronikus számlakezelés iránt. A szinte teljes budapesti szolgáltatói lefedettséget elérve arra számítunk, hogy főként fővárosi fogyasztók csatlakozása nyomán az év végére már a 100 ezret közelíti majd a Díjnet.hu ügyfeleinek száma.”


A Díjnet.hu alapítása, 2007 óta folyamatosan bővült a rendszerben elérhető számlakibocsátók köre. A víz-, a csatorna-, a szemétszállítási- és a kéményseprőszámlák már a kezdettől elérhetők és rendezhetők voltak a rendszeren keresztül, az áramszámlát tavalytól, a gázszámlát pedig mostantól tudják a fogyasztók kezelni ezen a felületen. Ráadásul a közműveken kívül országos műsorszolgáltatóként az UPC, illetve számos budapesti társasház is megtalálható a Díjnet.hu felületén, Rövidesen – új szolgáltatói körként – a biztosítók is megjelenhetnek. 


Miközben a budapesti paletta majdnem teljes, egyre több régióban is bővül a lefedettség: Észak-Kelet-Magyarországon az ÉMÁSZ, Dél-Magyarországon a Szegedi Vízmű vált a közeli múltban elérhetővé a Díjnet.hu rendszerében.


A szolgáltatás igénybevétele nem jár külön kiadással az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet.hu weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, a beérkezésükről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség kínálkozik: történhet egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, mobiltelefonos, illetve internetes bankkártya-alapú fizetéssel, valamint egyes partnerbankok (OTP, CIB) internetbanki felületén egyaránt. A rendszer emellett felajánlja a múltbéli tranzakciók listázását, a számlák kinyomtatását az utolsó számlát megelőző 18 hónapig. 

Címkék