Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar kutatók jelentkezését is várja a Canon Europe Alapítvány

Magyar kutatók jelentkezését is várja a Canon Europe Alapítvány
Infovilág

A programba – mellyel az alapítvány évente legföljebb tizenöt, magasan képzett európai és japán kutatót támogat – a kutatók a betöltött pozíciójuktól és a tudományágtól függetlenül jelentkezhetnek. Az utóbbi két évtizedben a jelentkezők valamivel több mint a fele humán, harmada természettudományi, a többi műszaki területekről érkezett, és az említett időszakban 249 Canon kutatási ösztöndíjat adtak át 151 európai és 98 japán nemzetiségű kutatónak. Az alapítványnak köszönhetően két magyar kutató már részesült a szakmai fejlődést és pályafutást támogató ösztöndíjban. 


A jogilag és pénzügyileg független Canon Europe Alapítvány – melyet 1987. december 22-én a Canon Europe Hollandia hozott létre – központja a hollandiai Amstelveen városában található. A Canon Europe Alapítvány fő célja, hogy támogassa a nemzetközi kulturális és tudományos kapcsolatokat Európa és Japán között. A pályázatra végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, azonban az ösztöndíjra jelölt kutatóknak doktori vagy legalább mesterfokozattal kell rendelkezniük, valamint a programba való jelentkezést követő 10 évben a PhD-fokozatukat is meg kell szerezniük. A 10 éves periódus rendkívüli körülmények esetén meghosszabbítható, azonban minden indoklást dokumentummal kell alátámasztani. Az angol nyelven benyújtandó pályázat leadási határideje szeptember 15-e.


Az ösztöndíjban részesülő európai kutatók Japánban, a japánok Európában folytathatják tanulmányaikat a fogadó intézmény szabad kiválasztásával. Az alapítvány külön figyelmet és elsőbbséget szavatol azok számára, akik huzamosabb ideig szeretnének tartózkodni a vendéglátó országban. Ezzel összhangban az alapítvány segítségével a külföldi kutatók a kutatásaik helyéül választott országban állandó állampolgárságot szerezhetnek.


Az alapítvány szerény könyvtárral is rendelkezik. Tavaly január 1-jén 323 publikáció, 65 könyv és 258 tudományos cikk töltötte meg, valamennyi a Canon Alapítvány kutatóinak munkáját dicséri. Mivel a program semmilyen formában sem korlátozza a kutatási területeket, így számos témát érintő dokumentum kap helyet a könyvtár polcain, a molekuláris biológiától, az ősi asszír törzsi vadászjelenetek elemzésén át egészen, az agrármérnöki értekezésekig. 


Bővebb tájékoztatásért és a pályázathoz szükséges dokumentumokért látogasson el erre a weboldalra.

Címkék