Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fesztiválok éve: zempléni gazdag kínálat szombattól

Fesztiválok éve: zempléni gazdag kínálat szombattól
Infovilág

Shlomo Mintz.Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és más zempléni települések legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein színházi előadások, komoly-, könnyűzenei és dzsessz-koncertek, kiállítások, valamint a közönség által kedvelt kirándulókoncertek közül válogathatnak a térségbe látogatók. A kulturális események a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programokkal egészülnek ki.

A „kiváló minősítésű művészeti fesztivál” címmel is elismert  rendezvény nyitánya a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz hangversenye lesz a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

A fesztivál nemzetközi és térségi együttműködéssel létrejövő, nagyszabású vállalkozása Verdi: Requiem című oratóriumának előadása augusztus 14-én, a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, Hollerung Gábor vezényletével megvalósuló produkcióban a World Festival Choir nemzetközi csapata és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság mellett helyi énekkarok is szerepelnek. Az est szólistái Boross Csilla, Wiedemann Bernadett, Cselóczki Tamás és a finn basszista Jaakko Ryhänen.

A színházi programok közül a szervezők a Seress Rezső életéről szóló zenés játékot ajánlják, amelyet Tokajban mutatnak be Szacsvay László és Götz Anna főszereplésével. A Kecskeméti Katona József Színház művészei adják elő Sátoraljaújhelyen a Lili bárónő című operettet.

A Charlie Band a tokaji színházban lép fel augusztus 14-én, és a legjobb együttesek közreműködésével rendezik meg a Zemplén Dixieland Blues és Jazz-napot. A változatos jazzprogramok közül várhatóan kiemelkedik majd a Szakcsi Gipsy Jazz és Roby Lakatos közös koncertje a tokaji Kossuth téren.

A Bolyki Brothers, Falusi Mariann, Szulák Andrea, Südi Iringó, a Kaláka Együttes, a Vám- és Pénzügyőrség Fúvós Zenekara, a Chameleon Big Band, valamint a magyar komoly- és könnyűzenei élet számos ismert előadója lép majd fel a kamara-hangversenyeken, a kirándulókoncerteken, a gyermekprogramokon és a gasztronómiai estek szereplőjeként.

A fesztivált hagyományosan a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye zárja a sárospataki református templomban Várdai István gordonkaművész közreműködésével.

A fesztivál rendezvényeiről az érdeklődők ezen a honlapon tájékozódhatnak.

 

Címkék