Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Húszperces krimi Milánó mellett magyar és olasz részvevőkkel

Húszperces krimi Milánó mellett magyar és olasz részvevőkkel
Infovilág

Alig két percre ugrott be a Milánó melletti felrakóhely portájára a zalaegerszegi Gergely Transport kamionjának vezetője, ám kiérkezve már csak a járművének a hátulját látta, amint kihajt a parkolóból. A fiatal kamionosnak minden irata, holmija a vezetőfülkében volt, egyedül az autó indítókulcsa és a céges telefon lapult a zsebében.

Azonnal felhívta a cégvezető Gergely Sándort, jelentette: elvitték az egyébként még üres szerelvényt. A tolvajok nem sejtették, az autóban elrejtve egy Webbase GPS-flottakövető berendezés működik. Így a zalaegerszegi fuvarközpontban folyamatosan látták, merre tart az autó.

Közben a sofőr a felrakóhely cégvezetőjével személyautóba pattant, és elindult a legközelebbi rendőrőrs felé. Eközben Gergely Sándor felhívta egy olaszul jól beszélő ismerősét, és megkérte: jelentkezzék be ő is a műholdas nyomkövető honlapjára, ahonnan figyelheti az autó mozgását.

A barát telefonon ismertette a helyzetet az ügybe bekapcsolódott olasz rendőrrel, megadta a GPS- követő rendszer hozzáférési adatait. Időközben a fuvart megrendelő német cég − szintén a GPS-adatok alapján − az olasz csendőrséget is értesítette, miközben a magyar rendőrök is jelzést kaptak.

Az olasz hatóságok a műholdas rendszer adatai alapján kezdték el a bekerítést. A bűnözők a menekülés közben, az autópálya felé haladva, több sorompón is erőszakkal hajtottak át. A vontatmányt egy üres területen lekapcsolták, és még arra is volt idejük, hogy a kamion sofőrjének irattárcáját átadják egy társuknak. Ő a bankkártyáról (a magántelefonban megtalált PIN-kóddal) csaknem 200 ezer forintot emelt le.

A kamion elkötése után mintegy 20 perccel (!) egy parkolóban sikerült elfogni a tolvajokat, egyiküket a vontatóból, társát a mögötte lévő személyautóból húzták ki a talján zsaruk. A magára hagyott pótkocsit nem sokkal később fedezték fel az úttól nem messze. Mivel igen jól szervezett bűncselekményről van szó, a nyomozás Olaszországban folytatódik, a kamion és a sofőr azonban már hazatérhetett Magyarországra.

Címkék