Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kun Zsuzsa – könyv a balerináról

Kun Zsuzsa – könyv a balerináról
Infovilág

Pályafutása, művészi alakításainak sora szorosan összefonódott a magyar balettművészet egyik fontos korszakával. Kun Zsuzsa a második világháború után, a hetvenes évek végéig volt a hazai balett meghatározó alakja.

Kaán Zsuzsa – a kötet szerzője – kisgyermekkora óta figyelemmel kísérte a művésznő pályáját. Kun Zsuzsát szinte valamennyi szerepében megnézte és megcsodálta. Tánckritikusként felismerte Kun Zsuzsa alakításainak művészi-esztétikai jelentőségét; történészként pedig fontosnak tartotta, hogy a világot járt balerina páratlan karrierje ne menjen a feledés homályába. Ezért döntött úgy, hogy egy elegáns kötetben, kellő beleérzéssel, szakmai szempontból is megalapozott mélyinterjú-sorozatot készít. A könyv lapjain megelevenedik az érzékeny lelkületű művésznő életútja, de egyszersmind hat évtized magyar balettművészetének története is.

A kötetet a fejezeteket záró angol és orosz nyelvű recenziók a külföldi balett rajongók számára is érthetővé és követhetővé teszik. A könyv megrendelhető interneten danceart@t-online.hu.

Címkék