Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar Milcom vikinges háttérrel – navigáció, távközlés, szórakoztató elektronika

Magyar Milcom vikinges háttérrel – navigáció, távközlés, szórakoztató elektronika
Infovilág

Mosonyi Zotán.A magyar Milcom dániai anyavállalatának képviselője, a holland származású Roelof Jan van Hoften köszöntőjében utalt arra, hogy a Milcom Nordic A/S immár tizennyolcadik éve van jelen az európai piacon, és mindenekelőtt otthon, tehát a Dán Királyságban és hozzá tartozó Färöer-szigeteken, továbbá Görögországban meghatározó a piaci részesedése. Esztendővel ezelőtt a cég vezetése úgy döntött, hogy a kelet-közép-európai térségben is megveti a lábát. Ebből a célból a régió üzleti és logisztikai központjaként létrehozta a budapesti székhelyű Milcom Hungaryt.

A Becker navigátorai.A magyar Milcom lelkes és jól fölkészült termékfelelősei egy budapest-belvárosi lokál picéjében (némi vikinges vagánysággal körítve) igyekeztek mindazt megmutatni a sajtó képviselőinek, amit a cég dicséretesen gazdag kínálatából fontos újdonságnak tartanak. A fiatal társaság láthatóan arra törekszik, hogy a felső közép kategóriájú navigációs, távközlési, szórakoztató elektronikai termékeket megfizethető áron kínálja az ilyen "kütyük" iránt érdeklődőknek, a használóknak. Kellemes meglepetés volt viszontlátni a karlsbadi központú, kitűnő autórádióiról jól ismert, patinás német Becker cég kiváló minőségű, autós navigációs készülékeit (Z 112, Z 213), amikben a magyar Nav N Go szoftver új, valós, térhatású képet produkáló változata fut. A Milcom termékfelelőse szerint egyelőre csak a Becker-készülékekben találkozhat a vevő ezzel az élménnyel.

Régi ismerős: a TomTom célba vezet.Ha már navigáció: a Milcom Hungary a TomTomnak, a világ legnagyobb, autós navigációs rendszereket és digitális térképeket szállító cégének is fontos partnere. Ez alkalommal láthattuk először a TomTom két újdonságát, a Start2-t  és az XL IQ Routes friss kiadású, kettes változatát. Az intelligens útvonal-kalkulációs technológián kívül a bemutatón fölhívták a figyelmet aTomTom továbbfejlesztett sávnavigációjára és a Map Share közösségi térképhiba-javító és térképadat-megosztó szolgáltatásra. Fölvette kínálatába a Milcom az egyedüli hazai navigációs termékcsaládot, az iconX-et is; ma kézbe foghatták az érdeklődők az iconX A420 FLAT jelű hordozható navigációs asszisztensét és az iconX E255 radar- és lézerdetektorát, ami a termékleírás szerint valamennyi radarsávot képes érzékelni, hogy megóvja a tetemes büntetésektől a magáról meg a szabályokról megfeledkezett autóst.

Az IconX radarjelzője.A Milcom Hungary jóvoltából tovább bővült a jó minőségű távközlési eszközök kínálata: láthattuk a Siemens Gigaset (asztali) és internetalapú telefonok friss modelljeit, továbbá a napjainkban különösen keresett okostelefonok jó néhány típusát, közte az iPhone 3GS kártyafüggetlen készüléket, meg a hozzá kialakított, olasz CellularLine kiegészítők sokaságát. Alighanem itt és most debütált nálunk a Toshiba TG01 smartphone-ja; operációs rendszere egyelőre a Windows mobile, de elhangzott, hogy nemsokára megjelenik az androidos változata is. Milcomék bemutatták ma a General Mobile megfizethető áron kínált, szolgáltatófüggetlen, androidos (!) mobilkészülékét, ami  egyszerre két sim-kártyát képes kezelni.

Clint internetrádió-készülék.A termékmenedzser szerint a Milcom Hungary küldetést kíván teljesíteni azáltal, hogy népszerűsíti az internetrádiózást a dán Clint márka újdonságai révén. Ajánlott árukat tekintve a ma délelőtt bemutatott típusok a tehetősek és a kevésbé tehetősek érdeklődését egyaránt szeretnék fölkelteni. Ezek a szórakoztató elektronikai termékek (fantázianevük meglehetősen vikinges: Odin, Loki, Freya, Heimdall, Thor) hagyományos FM-sáv, DAB-, WiFi- és internet-rádióadók vételére, számítógépről sugárzott tartalmak lejátszására egyaránt alkalmasak. Az Antenna Hungária ingyen fogható, digitális csatornáinak (MinDigTV) vételére alkalmas átalakítók (set top box) ugyancsak megjelentek a magyar Milcom kínálatában. Van közte egyszerű és nagy tudású egyaránt; a közös nevező a bizonyítottan kiváló minőség. A dán vevő ugyanis meglehetősen igényes.

A Milcom Europe A/S-t Kenneth Soldal alapította 1991-ben a Kesoni Group tagvállalataként. Észak-Európa legnagyobb magántulajdonú és független, a mobility szektor értékhozzáadott szolgáltatásaival foglalkozó disztibútoraként indult vállalkozás mára az üzleti paretnerek (gyártók, közszolgáltatók, kiskereskedők) és a fogyasztók közötti kapcsolatot megteremtő hálózati központként jelen van Dániában, Görögországban és a Färöer-szigeteken, és egy idő óta Közép-Kelet-Európa néhány országában. A vállalkozás sikerét bizonyítja, hogy az alapítás óta minden pénzügyi évet pozitív eredménnyel zárt, a stabil pénzügyi háttérnek köszönhetően ütőképes partnerként képes az innovatív és újszerű lehetőségeket támogatni. A Dun & Bradstreet a Milcom Europe-ot a legmagasabb (‘AAA’) hitelképességi kategóriába sorolta; ezt a minősítést azok csak a kiemelkedő pénzügyi mutatókkal rendelkező cégek érhetik el.

Címkék