Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Családi kör a Fővárosi Nagycirkuszban

Családi kör a Fővárosi Nagycirkuszban
Infovilág

A nyolcadik éve működő Alternatív Cirkusziskola artistákat képez azzal a céllal, hogy Magyarországon is megteremtse a cirkuszszínház alapjait, azt a műfajt és intézményt, ami ötvözi a cirkusz világát és a drámai
műfajokkal, miközben a cirkusz kifejezés-rendszerét használja a drámai helyzetek megjelenítésére. Az új műfajnak világszerte népes rajongó tábora, közönsége van.
 
A Hippodrom Társulat artista színészei részt vettek Presser Gábor életmű-koncertjén a Sportarénában és egyéb szerzői estjein is, valamint az Utca-szak Társulat Magyarország hősei című commedia del arte színjátékában,
amivel szerepeltek utcai performanszokban, falvakban, sőt börtönökben. A napokban fellépnek Hobo legutóbbi nagysikerű lemeze, a Circus Hungaricus színészekkel, táncosokkal, zenészekkel közösen megrendezendő koncertszínházi előadásában.

Az Alternatív  Cirkusziskola növendékei minden évben hat-nyolc előadáson mutatják be vizsgaprodukciójukat
közönség előtt. A cirkusziskola sajátos filozófiával tekint s cirkuszra, a cirkuszi számokat ősi jelképekként fogja fel, a cirkuszt szakrális, rituális eseménynek, ahol a csoda valóban a test korlátainak legyőzésével történik meg a létformák határainak átlépésével.
 
A pénteki előadás közreműködői: André Rolland, Bagira, Csikós Nóra, Kecskés György, Kovács Eszter, Kozma-Bognár Sándor, Tas Gergely és Vén Júlia. A produkció rendezője Bóna László, további alkotók: Vincze Tünde (cirkusztechnika, koreográfia) és Földvári Balázs (zene).

 

Címkék