Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Itt a Vipre és a CounterSpy 4.0 – jaj a kártevőknek!

Itt a Vipre és a CounterSpy 4.0 – jaj a kártevőknek!
Infovilág

Vipre Antivirus 4.0 – a Vipre 3.1 Antivirus + Antispyware teljesítményét a neves, gyártófüggetlen víruslabor, a Virus Bulletin is elismerte; a Vipre tavaly először vett részt a VB 100-as tesztjén, és elnyerte a független víruslabor VB100 minősítését. A vizsgálatot a Virus Bulletin Windows 7 operációs rendszer alatt végezte, s a Sunbelt Software terméke valamennyi „vadon élő” vírust felismert, ugyanakkor egyetlen hamis riasztást sem adott a nem fertőzött, jó tesztállományokról, így kapta meg a VB100, vagy régebbi nevén Virus Bulletin 100% díjat.

A Vipre legújabb kiadása 64-bites rootkit-eltávolító megoldással bővült, illetve a víruskeresés immár a Mozilla Firefox-ban is lehetővé válik. A Vipre vírusirtó számos, más vírusvédelmekben nem elérhető technológiával védi a számítógépet a legkülönfélébb károkozóktól és támadásoktól. A napi 30-60 000 új károkozóval bővülő adatbázishoz a SteadyStream óránként tölti le a frissítéseket, amelyek segítségével a Cobra és GenScan heurisztikus keresők villámgyorsan azonosítják az ismert károkozókat. Az ismeretlen kártevők ellen a fejlett virtualizációs viselkedés-elemző rendszer, az MX-V nyújt védelmet, ami az ismeretlen károkozókat a memória egy biztonságosan elkülönített részén elemzi és gyanús viselkedésük alapján felismeri.

Az operációs rendszer legmélyebb rétegeibe beférkőző rootkitek felderítésére és eltávolítására a FirstScan technológia szolgál, ami még a Windows betöltődése előtt távolítja el a kártevőket. A Vipre a levelezésből eltávolítja a káros csatolmányokat, a kártevőkre mutató linkeket és a nagy anyagi károkat okozó adathalász leveleket. Beépülő moduljaival minden Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Live Mail és Thunderbird levelezést átvizsgál, valamint bármilyen más levelezőkliens POP3/SMTP kapcsolatait is ellenőrzi.
 
A Vipre Antivirus Premium 4.0 főablaka.A Vipre Antivirus Premium 4.0 változata azoknak kínál optimális megoldást, akiknek még nincs kipróbált és bevált személyi tűzfaluk; a Premium-kiadás a Sunbelt Kerio technológián alapuló tűzfalát, illetve a legmodernebb behatolás-megelőző megoldásokat építette be a Vipre Premium kiadásba. A kétirányú tűzfal egyedülálló web- és reklámszűréssel alkalmazásonként és portonként is működik, vagyis a tűzfal kijövő és bemenő irányban is szűri a kéretlen hálózati forgalmat. A rendszeresen frissített reklámszűrő eltávolítja a honlapokról a nagyméretű és zavaró reklámokat, ezzel lényegesen gyorsabb internetezést és alacsonyabb havi számlát biztosíthat a netbookot vagy mobil/forgalomdíjas internetet használók számára.

A számos más gyártó és biztonsági hivatal által is használt Sunbelt ThreatTrack naprakész információkkal látja el a tűzfalat a vírusokat és kártevőket terjesztő honlapok címeiről, amelyekhez a Vipre Antivirus Premium automatikusan blokkolja a hozzáférést. A tűzfal védelmét nem csak az URL szűrő és reklámszűrő, de két vezető technológiát képviselő behatolás-megelőző és IDS rendszer is növeli. A de facto szabványnak számító Snort IDS szabályok segítségével a tűzfal azonosítja és blokkolja a hálózati támadásokat, míg az egyedülálló Host Intrusion Prevention System (HIPS) a futó folyamatok állandó figyelésével állítja meg a kódinjektálással járó támadásokat.

A Sunbelt továbbra is fenntartja a vírusirtók között egyedülálló, valódi korlátlan licenckínálatát az összes családi számítógép egyetlen licenccel való védelmére. A használók kevesebb mint két licenc áráért megvásárolhatják a Vipre családi licenceket, miáltal a Vipre-t később bármilyen új családi számítógépre (és virtuális gépre is) feltelepíthetik.

Vipre Enterprise és Enterprise Premium 4.0: a kizárólag antispyware feladatokra korlátozódó, más vírusvédelmek kiegészítésére alkalmas CounterSpy Enterprise mellett a Sunbelt két vállalati Vipre kiadást is kínál. A Vipre Enterprise gazdaságos vírus- és kémprogram-védelmet szavatol, a Vipre Enterprise Premium tűzfala és behatolás-megelőző rendszerei pedig  többrétegű védelmet. Az egyéni használóknak szánt Vipre technológiájára alapozva a Vipre Enterprise központilag felügyelt, a kliens gépeken észrevétlenül működő megoldást kínál bármekkora méretű vállalati hálózat számára. A Vipre Enterprise Premium új védelmi rétegeinek köszönhetően külső, hardveres eszköz nélkül lehet honlapokat, káros linkeket, adathalász oldalakat és reklámokat kitiltani, illetve külső támadásokat megakadályozni a teljes vállalati hálózatban.

A végpontvédelmi ágensek kezelőfelülete tetszőlegesen korlátozható, vagy a felhasználó elől teljesen elrejthető. A Vipre automatikusan, előre beállított szempontok szerint működik: a felhasználónak semmilyen döntést nem kell hoznia, nem zavarják felugró ablakok. A karanténba zárt károkozók, az egyes beállítások és a védelem állapotáról készülő jelentések mind a központi rendszergazdai kezelőfelületen érhetők el. A Vipre Enterprise ütemezett víruskeresései a háttérben gyorsan átnézik a számítógépet, akár minden nap, észrevétlenül. A program telepítése több ezer számítógépre sem okoz problémát: a hatékony távtelepítéssel pár kattintással minden számítógépre feltelepül a védelmi ágens. A vírusirtóhoz minden beállítást előre tartalmazó telepítő csomagok is készíthetők, valamint a Vipre Enterprise automatikus távtelepítést is biztosít, amikor egy hálózat minden új, még védtelen számítógépre beavatkozás nélkül, automatikusan feltelepíti a megfelelő vírusvédelmet. A központi felügyelet motorj, az új Vipre Site Service több telephelyre, több ügyfélhez való telepítést is támogat, a rendszergazdai jogosultságok kiosztásával a helyi irányítás is rugalmasan delegálható.

A Vipre Enterprise így ideális megoldás az anya- és leányvállalatok, telephelyek közötti központi felügyeletre, valamint rendszerintegrátorok számára lehetőséget ad a kihelyezett vírusvédelmi szolgáltatás (outsourcing) megvalósítására. A Vipre Enterprise antivírus rendszerek jelentései segítenek áttekinteni a védelem állapotát, a hálózatot érő támadások számát és jellegét. Az egyes jelentések automatikusan, ütemezés szerint is elkészíthetők, amiket a Vipre különböző formátumokban tud elmenteni vagy emailben elküldeni. A Vipre már eddig is számos vállalat IT-szakemberét győzte meg, tavaly az amerikai Windows IT Pro olvasói a legjobb vállalati antimalware-megoldásnak választották a Vipre Enterprise védelmi rendszert.

CounterSpy 4.0 és CounterSpy Enterprise 4.0 – a Sunbelt kizárólag kémprogram-eltávolító programja meglévő antivírusok mellé kínál optimális megoldást a trójai, scareware programok ellen, amelyeket a klasszikus vírusirtók nem minden esetben ismernek fel. A CounterSpy Enterprise pedig a Vipre vállalati verziójának központi felügyeleti konzoljával bővült.

Bővebben az újdonságokról itt.

Címkék