Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Oláh Ibolya el meri mondani – közéleti korong

Oláh Ibolya el meri mondani – közéleti korong
Infovilág

A borító is sokat sejtető Ibolya izgalmas, félakt fotóival. Az első Megasztárban második helyezésével feltűnt énekesnő nemcsak a fotókon, a borítón, hanem a dalokban is teljesen lemeztelenedett – derült ki elmondásából. Azért is ez a címe albumának, mert olyan dolgokat fogalmaztak meg az Oláh Ibolya gondolataiból dolgozó szövegírók (Orbán Tamás és Valla Attila), amiket már régen el akart mondani. Ő maga a Ritmus, a Baby és az Anyának szóló dalait emelte ki, bár igaz, egyformán szereti mind a tizenegyet. (A Ritmus máris rádiós sláger). A Címlaphír a sajtósoknak szól, a Ki a rossz és ki a jó? című dal  a rasszizmusról és a gyűlöletről szól. A Pénzért minden témája a korrupció, a Szeress, testvér! békedal, amiben arról énekel, hogy szeretett volna olyan világban élni, ahol nincs faji megkülönböztetés. Fontos, hogy hangosan hallgassák lemezét – hangsúlyozta.
      
„Ez a lemez áll a legközelebb a szívemhez az eddigiek közül. A dalok mindegyike a gondolataimat tükrözi, a szövegek megírásában én is részt vettem. Olyan lemezt alkothattam, ahol minden egyes szám rólam szól, olyanok ezek a dalok, mintha a saját gyerekeim lennének” – fogalmazott a kiadott sajtóanyagban Oláh Ibolya.
        
Tizenkét, hagyományos pop-rock és soul stílusú dalt rögzítettek a lehezre, valamennyi új darab – kivéve a záró számot, Gábor S. Pál és Szenes Iván szerzeményét (Ki nem volt? a címe).
         
Orbán Tamásnak ez a második albuma, amit a művésznővel készített. Azt mondja, hogy Ibolya dalai nagyon különböznek az átlagos magyar daloktól. Lemezével szembe akart menni a kereskedelmi rádiókkal, a bulvárral, a szenzációhajhászással. Letisztultság, megnyugvás jellemzi ezt az albumot – állítja. 
       
Geszti Margit, a lemezt megjelentető Sony Music ügyvezető igazgatója szerint a fiatal énekesnő nagyon sokat változott, de önmaga maradt., Megkomolyodott, de a vadságát nem szabad kioltani belőle – vélekedett. Várhatóan platina lesz az album, a közönség a gazdasági gondok ellenére nagyon várta ezt a közéleti korongot.
        
Szűcs Norbert hangszerelte a dalokat, Orbán Tamáshoz hasonlóan a második lemezt készítette Ibolyával. Kiemelte: bár a lemezen éveken át dolgoztak, maguk a felvéltelek egy hónap alatt elkészültek. Az énekesnő rendkívül gyorsan dolgozik – hangsúlyozta.     
 
Ibolya elmondta még, hogy szeretne a dalokból egy nem koncert előadást összeállítani, ami egyfajta önéletrajz lenne a színpadon. Akkor nem kellene magyarázkodnom, hogy milyen vagyok, dalban el tudnám mondani. Az emberek meg fogják érteni – jelentette ki hozzátéve, hogy szerinte lemeze is tiszta képet ad róla. Természetesen lemezbemutató koncerttől sem zárkózik el. Az énekesnő megköszönte az újságírók kiemelt figyelmét az új lemeze iránt, és megjegyezte: előfordult, hogy a sajtó hamis képet festett róla.

 

Címkék