Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rammstein – kőkemény zene Németországból

Rammstein – kőkemény zene Németországból
Infovilág

Tény: koncertjeire órák alatt mindenütt elfogynak a jegyek, s gyakorlatilag biztosra vehető a telt ház a Budapest Sportarénában is. Az együttes eddig sem panaszkodhatott a sikertelenségre, mostanra mindent elért. Pussy című új videójának sugárzását (abszolút jogosan) minden tévécsatorna megtagadta ugyan, mégis a neten keresztül egyetlen hét alatt több mint 20 millióan látták.

Polgárpukkasztó, ipari metálnak indult a Rammstein; a csapat máig csak németül szólal meg, görbe tükröt tart az elkényelmesedett, sznob fogyasztói társadalom elé.

Legutóbbi turnéja tavaly kezdődött, látványban, hangban  és hangulatban ugyanazt kapja a közönség mint eddig – ígéri az együttes szóvivőjére hivatkozva a budapesti koncert szervezője, a Live Nation Hungary. A fiúk és technikai segítőik számtalan pirotechnikai eszköz bevetésével ejtik ámulatba a publikumot. 

A Rammstein több tagja is szájhoz erősíthető lángszórót használ az előadások alatt, maga Till Lindemann énekes, aki szakképzett pirotechnikus,  egész számokat énekel végig úgy, hogy közben ég – két, karhoz erősített lángszóró segítségével. Lángra kapnak a mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak a csizmák és a dobverők, sőt, robbanó dobok és mikrofonok is várhatók.
      
Lindeman nemrégiben nyilatkozta: "Megtanultuk, hogy az emberek 99%-a nem érti a dalszövegeket, valami olyannal kell tehát előállni, ami megtartja a showban a drámaiságot. Szeretünk előadni, szeretünk játszani a tűzzel. De van humorérzékünk. Nevetünk rajta és saját magunkon is; élvezzük az egészet. Ez a humor, színház, és a mi keletnémet kultúránk kombinációja" – hangsúlyozta. Rajta kívül Richard Zwen, „Scholle” Kruspe Bernstein (szólógitár), Paul Landers (gitár), Oliver „Ollie” Riedel (basszusgitár) Christoph „Doom” Schneider (dob) és Christian „Flake” Lorenz (billentyűs alkotja a legendás német zenekart.
         
Negyven kamion és 10 busz szállítja a zenekar felszerelését. Budapesten száz magyar technikus segédkezik a koncert napján az építésben. Az összesen közel 300 négyzetméternyi színpad négy részből áll, lesz egy alsó rész, fölötte egy másik színpad, két oldalt egy-egy „bunkerrel”. A zenekarnak nincsenek különleges igényei, az öltöző mellett be kell rendezni egy külön helységet pihenésre, de a berendezése teljesen átlagos.
    
A Rammstein-koncertre Budapesten is szigorított biztonsági beléptetés várható, nem csupán a táskát, hanem a ruházatot is átvizsgálják. Üveget, palackot, láncot, lézerpontozót, fegyvernek is alkalmas tárgyat, illetve hang- vagy képrögzítő eszközt tilos a koncertre bevinni. – A Rammstein koncertje előtt este 8 órától a Combichrist nevű csapat 40 percet játszik.

Címkék