Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Norton 360: körkörös védelem negyedik kiadásban

Norton 360: körkörös védelem negyedik kiadásban
Infovilág

Con Mallon. (Foto: Kulcsár László)Az adathalászat napjaink egyik legnagyobb problémája az IT-szektorban: egy szűz (értsd vírusirtó programmal nem telepített) gépet alig négy perc alatt megfertőznek az internetről érkező rosszindulatú programok. Legnagyobb veszélyben a számítógépen tárolt személyes információk és fájlok vannak. Háromból egy használó veszít el visszaállíthatatlanul fontos információkat gépéről a Symantec tájékoztatása alapján.

„A használók ma már egyre több időt töltenek társasági oldalakon, ami viszont az adathalászok elsődleges célpontjává vált” – hangoztatta a ma délelőtt újságírók előtt Con Mallon, a Symantec fogyasztói termékekért felelős európai vezetője. Van megoldás: a Symantec által fenntartott központi tárhelyre (melynek összkapacitása 42 petabyte azaz 42 millió gigabyte) tudjuk feltölteni az esszenciális adatokat. A tárhely az általunk kedvelt Symantec-alkalmazás (Norton 360, vagy az említett Online Backup) gépünkre telepítése után közvetlenül a mobileszközeinkről is elérhető.Becslések szerint 2013-ra a világszerte értékesített mobiltelefonoknak több, mint a  felét az okostelefonok adják majd. Ennek fényében gondolták úgy a Symantecnél, hogy az ez irányba való fejlesztések egyre nagyobb szerepet fognak játszani, és tartották fontosnak alkalmazásaik átültetését a mobileszközökre is. Ezáltal jó 11 millió használó közvetlenül érheti el interneten tárolt személyes adatait bárhol, bármikor. Fontos, hogy azok a Norton 360-használók, akik ily módon tárolják adataikat – amellett, hogy azokhoz bármikor hozzáférhetnek webes böngészőn keresztül és le is tölthetik – egy elérési linket is küldhetnek e-mailen keresztül ismerőseiknek a megosztani kívánt adatra vonatkozóan.

„A számítógép- és mobileszköz-használók ma azt várják el, hogy közvetlenül hozzáférjenek adataikhoz, és megoszthassák fájljaikat, fényképeiket, és zenéiket, amit az új mobil-alkalmazásunk lehetővé tesz”- tette hozzá Con Mallon. Ez a szolgáltatás nagy segítség akkor, ha már megtörtént a baj. A legfőbb cél azonban a megelőzés. Éppen ezért a Symantectől megszokott profi megoldásokat kínálnak: a Norton 360 mostantól a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus erősségein alapuló technológiát is tartalmazza. A hírnéven alapuló vizsgálat segítségével a különféle kártevők esélytelenek a védelemmel szemben. Lényegében különféle visszajelzések, értesítések és vizsgálatok alapján figyelik a rosszindulatú programokat, azok „hírnevét” figyelembe véve. Ha valamelyik nem elég népszerű, akkor nem kap hozzáférést.

A 360 egyik hasznos részegysége, a használók körében igen népszerű PC Tuneup is új funkciókkal bővült: része lett a Smart Start-Up Manager, ami a rendszerindítást meghosszabbító, hátráltató, az induláshoz nem szükséges programokat késleltetve indítja, esetlegesen kiiktatja. A Norton Community modul segítségével a használók tájékoztatásokat olvashatnak a legelterjedtebb, a megbízható stb. alkalmazásokról. Egyúttal saját tapasztalataikat is megoszthatják másokkal.

A Passmark-tesztek eredményei alapján a rendszerindítás-gyorsító program használatával a bootolási idő Windows 7 esetén akár 41%-kal(!) is csökkenhet. Ezzel egy év alatt átlagosan három órát is spórolhatunk.

A Norton 360 4.0 március 10-én jelenik meg a hazai kínálatban, javasolt kikereskedelmi ára húszezer forint + áfa (aki az előző verzióról frissít, annak négyezer forinttal kevesebbe kerül). Pénzünkért egyévi, teljes körű használati jogot kapunk, és ugyanazt a programot három személyi számítógépre telepíthetjük legálisan; ennek tudatában a teljes körű védelem már csak mintegy hétezer forint gépenként. Az alap programcsomaggal jár 2 GB védett online tárhely, ami szükség esetén további hely vásárlásával bővíthető. A Norton 360 4.0 Windows XP-, Vista- és Windows 7-kompatibilis.

Címkék