Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Trakció-akció: ál-mozdonyvezető csapdában

Trakció-akció: ál-mozdonyvezető csapdában
Infovilág

A MÁV-Trakció Zrt. ellenőrző szervezetének tudomására jutott, hogy a MÁV szolgálati helyein már több alkalommal jelentkezett egy fiatalember, aki az ott leadott járművek kulcsához szeretett volna hozzájutni.

Január 21-én, a késő esti Minden gyerek életében van egy pillanat...órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a járművet el tudja juttatni.

Tekintettel arra, hogy ez a jelentkezés teljesen életszerűtlen, és a szolgálati gyakorlattól merőben eltérő volt, a MÁV-Trakció Zrt. munkatársainak gyanússá vált a fickó. A MÁV-Trakció Zrt.-nél előre elkészített szolgálati terv alapján dolgoznak, a telefonon jelentkezett túlbuzgó személy nem szerepelt a szolgálati tervben.

A MÁV-Trakció Zrt. munkatársai ezért úgy határoztak, hogy a szolgálat-jelentkezési helyre csalják a telefonálót, emellett (látszólag) mozdonyvezetési feladatot is fölajánlottak neki.

A telefonhívás után nem sokkal a szolgálat-jelentkezési helyre belépett egy 25 év körüli, jó megjelenésű fiatalember, mozdonyvezető formaruhában. A MÁV-Trakció Zrt. mozdonyvezetők ellenőrzésére feljogosított munkatársa a szolgálati helyen kérte a fiatalember szolgálati okmányait, aki azonban ezekből egyet sem tudott bemutatni.

A MÁV-Trakció munkatársai megbizonyosodtak arról, hogy az illető az, akit vártak; nyomban értesítették a rendőrséget. A fiatalembert ezután a 8. kerületi rendőr-kapitányság járőre átvette a hatósági vizsgálatok céljából.

A MÁV-Trakció Zrt. összehangolt akciójával sikeresen hiúsított meg egy, a vasút biztonságát veszélyeztető próbálkozást. A vontatási társaság a rendelkezésére álló valamennyi információval segíti a rendőrség munkáját abban, hogy az eset körülményei mielőbb megnyugtatóan tisztázódjanak.

Címkék