Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MTV, Viva: 57 millió dollár a Haiti földrengés áldozatainak

MTV, Viva: 57 millió dollár a Haiti földrengés áldozatainak
Infovilág

Eddig sosem tapasztalt összefogásnak köszönhetően több mint 57 millió amerikai dollár gyűlt össze telefonos és online felajánlásokból (az összeg nem tartalmazza a cégek és jogi személyek nagyobb felajánlásait és az iTunes Store bevételeit). Az egyenes adás alatt elhangzott dalokra rekordszámú előjegyzést adtak le a vásárlók az interneten, és a Stranded (Haiti Mon Amour) című dal, amelyet Rihanna, Jay-Z, Bono és a The Edge írt erre az alkalomra, máris 12 országban vezeti a listákat.

A „Segítség Haitinak” akció négy helyszínen zajlott egyszerre, New Yorkban, Londonban, Los Angelesben és Haitin. A házigazda George Clonney mellett olyan sztárok léptek fel, mint Madonna, Alicia Keys, Christina Aguilera, Dave Matthews, John Legend, Justin Timberlake, Stevie Wonder, Taylor Swift.Keith Urban, Kid Rock, és Sheryl Crow, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J. Blige, Shakira, és Sting, Bono, a The Edge, Jay-Z és Rihanna. A dalok között adakozásra buzdított mások között Bill Clinton, Ben Stiller, Brad Pitt, Chris Rock, Clint Eastwood, Denzel Washington, Halle Berry, Jon Stewart, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Meryl Streep, Morgan Freeman, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Samuel L. Jackson, Tom Hanks, Muhammad Ali. A kétórás élő adást a világon számtalan televízió társaság közvetítette, Magyarországon a VIVA és a Music Television csatornákon volt élőben látható.

Az adományozás azonban nem fejeződött be, a www.hopeforhaitinow.org weboldal még hat hónapig fogadja a felajánlásokat ,és a Magyarországról is hívható +1 773 360 0205 jótékonysági szám is él továbbra is.

A pénzt hét jótékonysági szervezet kapja a haiti földrengés áldozatainak megsegítése céljából. A hét szervezet: a Vöröskereszt, az UNICEF, az Oxfam America, a Partners in Health és Wyclef Jean alapítványa, a Yele Haiti Foundation, a Clinton Bush Haiti Fund és az ENSZ Élelmezési Világprogramja.

Címkék