Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hat óra tiszta zene – nemzetközi retrock. és bluestalálkozó

Hat óra tiszta zene – nemzetközi retrock. és bluestalálkozó
Infovilág
Zenészgenerációk adnak randevút egymásnak – és a közönségnek – a városligeti koncertközpontban január 22-én. A rock és blues sajátja a különféle formációk együtt zenélése, jam sessionja. Ilyen attrakciónak ígérkezik az Iecream Blues Band, amelyben a több zenekart megjárt gitárvirtuóz, Felkai Miklós és a fuvolalovag Török Ádám játszik majd együtt a közönség örömére – de természetesen más ismert zenészek is csatlakoznak hozzájuk. Az alkalmi formáció tagjai kiélik a 60-as évek rock- és blueszenéje iránti  vonzalmukat. Játszanak majd feldolgozásokat a Cream-együttes és Gary Moore repertoárjából.
      
A Zöld a Bíbor Bandben, ami sokak szerint az év meglepetéscsapata, Fischer László, Kékesi Bajnok László és Donászi Tibor válogat a régi rockzene gyöngyszemeiből.

Paul Camilleri.Az este  külföldi vendége Paul Camilleri, ismert brit gitáros, aki új cd-jét mutatja be a publikumnak. A lemez érdekessége, hogy a szövegeket Pete Brown, a Cream szövegírója jegyzi. Ő volt a szerzője például a Sunshine of your love meg a White Room című klasszikus daloknak. Az együttes dobosa a hazánkban is népszerű Tom Beck. A monstre koncert záróakkordjaként Török Ádám és a Mini a többi fellépővel közösen Mini örökzöldeket játszik.

A Mini, mint ismert, több mint negyven éve alakul. Összetétele sokat változott ugyan a múlt évtizedek alatt, a rockhoz mindig hűek maradt, akárcsak törzshelyéhöz, a budai Kerületi Művelődési Házhoz, amit a rajongóik Bem Rockpartként emlegetnek.  Az együttesben a „főnök” mellett Németh Károly a billentyűs, Horváth Mihály szájharmonikázik, Adamecz József dobol és Paróczai Attila játszik basszusgitáron.   
      
A retrock és bluestalálkozó részletes programja: 

18 órától: Rockin Chair Duo
18, 40-től: Bőrgyári Capriccio 
19,30-tól: Icecream Blues Band
20,30-tól: a Zöld a Bíbor Band
21,40-től: Paul Camilleri Band lemezbemutatója
23 órakor kezdődik Török Ádám és a Mini, valamint a csatlakozó zenészek koncertje, a jam session.

Címkék