Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Díjeső a Samsung-újdonságoknak Las Vegas-i CES-en

Díjeső a Samsung-újdonságoknak Las Vegas-i CES-en
Infovilág

Huszonhárom CES 2010 Innovation-díjjal ismerte el Las Vegasban a Consumer Electronics Association a Samsung teljesítményét; három kitüntetés a „legjobb fejlesztést” jutalmazta. Az elismert termékek: három LED HDTV, egy plazma HDTV, három Blu-ray lejátszó, egy házimozi rendszer, két-két digitális audiolejátszó, digitális kamera, egy hűtőszekrény, hat mobiltelefon, egy multifunkciós monitor, valamint három eco-design cím.

A 3D a játékiparban hoz majd forradalmi változást 2010-ben, és a Samsung ezt a változást nagyban segíti 3D bemutatására képes szórakoztató elektronikai termékeivel. A vállalat elsőként mutat be egy teljes Eco-3D rendszert: 3D-televíziót, 3D-s Blu-ray lejátszót, hozzájuk 3D-szemüveget és egy házimozi rendszert.

A teljes 3D-terméksor elemei a LED 9000, LED 8000 és LED 7000 televízió, illetve egyes LCD és Plazma készülékek, valamint a Blu-ray lejátszók. Mindezek kompatibilisek a többszörös 3D-szabványokkal, így a HD-ready és teljes HD felbontású formátumokkal, ezen felül a Blu-ray Disc Associate által meghatározott a „Blu-ray 3D” szabvánnyal. Mindez garancia arra, hogy valamennyi otthoni 3D-készülék kompatibilissá váljék egymással. A Samsung készülékeiben az iparág legjobb 3 dimenziós képminőségét szolgáltatja, a Samsungnál előállított 3D-chipnek köszönhetően.

A 9000-es sorozatú LED TV jelenleg a Samsung zászlóshajója: a hihetetlenül vékony készülékhez érintőkijelzős távirányító tartozik, megtalálható benne a 3D-technológia, így új szabványt teremt a házimozi-képminőség és egyúttal a digitális csatlakozások területén. A világ legvékonyabb, teljesen integrált LED TV-je, a 9000-es sorozat annyira vékony, hogy várhatóan véget vet a világ legkeskenyebb tévéje címért folytatott versenynek…

A népszerű “Bordeaux” és “Crystal tv design-t” követően a Samsung bemutatta a természet ihlette új formavilágát, ami a beeső fény szögétől függően változtatja a színét. Ez az új irányzat jelenik meg az idei Samsung LED TV-ben, Blu-ray lejátszókban és házimozi-rendszereiben is. A Samsung idei célkitűzése 10 millió LED TV értékesítése. Az új készülékek elegáns formavilága, a 3D-s készülékek nyújtotta különleges élmény és az interaktív tulajdonságok jó alapot adnak a cél eléréséhez.

A Samsung széles LCD és plazma HDTV-i, a 650-es és 750-es LCD sorozat tagjai a DLNA kapcsolódási lehetőségekkel és az új Touch of Color design-nal a tökéletesség új szabványát teremtik meg.

Az ultravékony (alig több mint egy hüvelyk keskeny) plazma HDTV-k új választéka a 8000, 7000 és 6500-as sorozattal érkezik a piacra. Mindegyiknek kiemelkedő a képminősége, fejlettek a kapcsolódási lehetőségei és továbbfejlesztett Internet@TV-s, továbbá megfelel az új EnergyStar 4.0 szabványnak.

A legújabb Blu-ray lejátszók közül a BD-C6900 elnyerte a “CES Best of Innovations 2010” díjat. A készülék 3D lejátszásra is képes és alkalmazkodik a 3D Blu-ray szabványhoz. A BD-C 7500 ma a legvékonyabb Blu-ray lejátszó, melynek formáját a természet sugallta. A BD-C6500 a teljesítményt és gyorsaságot ötvözi. Mindegyik lejátszó támogatja az Internet@TV-funkciót, hozzáférést teremtve széles online-tartalomhoz. Az idén bemutatott HT-C 6730W Blu-ray házimozi-rendszer ugyancsak megkapta a “Best of Innovations 2010” díjat.

A Samsung bemutatja az NX10 jelű, cserélhető objektíves, tükör nélküli kameráját.

A gyártó S16 jelű videókameráját kristálytiszta, mozi minőségű 10 megapixel BSI CMOS szenzorral látták el. A készülék 1080i-ben rögzít és 1080p-ben ad ki jelet. A beépített SSD-memória több órás anyag rögzítésére alkalmas, s könnyen visszanézhető a 3,5”-os érintős LCD-kijelzőn. Használói a DLNA-kapcsolatnak köszönhetően a világon először tudnak Full HD-anyagot kábel nélkül eljuttatni a kameráról egyenesen a Samsung HDTV-kre WiFi-n keresztül.

Áttörést ért el a Samsung az irodai és otthoni számítástechnikai berendezések területén is. Az E6-nak és az E101 E-Papernek – szemben más e-Bookokkal – kézírás-felismerője és beépített EMR (elektromágneses rezonancia) tolla van, így használói jegyzeteket készíthetnek, naptáraik, olvasmányaik vagy bármilyen anyaguk „margójára”.
 
Bemutatják Las Vegasban a világ legkisebb mono lézer nyomtatóját, a Samsung M1600-at és a legkisebb színes lézernyomtatót, a CLP 320-ast; vezeték nélkül képes nyomtatni.

Az R-sorozatú noteszgépek választéka hat új modellel bővült: R780, R580, R480, R730, R530, R430. Mind a hat a monitorok területéről már ismert Touch of Color design-nal érkezik. Az R780 és R580 ergonomikus formája és numerikus billentyűzete a kényelmes használatot támogatja. Magyarországon az R530 és R580 modell jelenik meg elsőként februárban.

Megemlítendők a díjnyertes netbook-sorozat új tagjai is: N210, N150, NB30. Az N210 12 óra hosszat működik egyetlen töltéssel, az N150 és NB30 8,5, illetve 11 órán át használható. A netbookok 10,1 hüvelykes LED háttér-világítású kijelzői a legélesebb részletekkel és ragyogó színekkel nyújtanak tükröződés-mentes képet – még napsütéses környezetben is. Magyarországon valamennyi modell kapható lesz februártól.

A CES-en díjazott 7 hüvelyk képátlójú, 700Z jelű digitális képkeret ma a legvékonyabb Amoled-képernyő, felbontása 1024×600 pixel. A képátvitel kábel nélkül, akár Bluetooth-kapcsolaton keresztül is megoldható.

Az első LED adat projektor is a Samsung standján látható. A készülék 1000 ANSI lumen fényerővel működik, élettartama eléri a 30 ezer órát, így amellett, hogy kiváló működést garantál, egyúttal környezetbarát és gazdaságos is a LED-világításnak köszönhetően.

A Samsung SyncMaster LED háttérvilágítású nagy formátumú kijelzők (LFD) a 460EX, 460EXn, 550EX és 550EXn először mutatkoznak be a CES-en. Ezek az első LFD display-ek, amelyek a LED-háttérvilágítású technológiát alkalmazzák, így 40%-os energiamegtakarítást produkálnak hagyományos LFD-khez képest.

Címkék