Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Összesen 477 pedagógus-jogviszony szűnt meg a 2009/2010. tanévben

Összesen 477 pedagógus-jogviszony szűnt meg a 2009/2010. tanévben
Infovilág

A közoktatási információs rendszerben azonosító számmal szerepelnek azok, akiket pedagógus munkakörben foglalkoztatnak. Azonosító száma annak van, akit határozott vagy határozatlan időben, teljes vagy részmunkaidőben foglalkoztatnak. Az adatok augusztus óta folyamatosan változnak az óvodák, iskolák adatszolgáltatásai és jelentései alapján. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a legutóbbi időszakban a közoktatási információs rendszer alapján frissített adatokról tájékoztatta a közvéleményt, azonban (mint ahogy a tárca az adatszolgáltatásoknál jelezte) az október előtti adatok csupán egy átmeneti állapotot mutattak.

Szeptemberben tömegesen érkeztek a közoktatási információs rendszerbe a változásjelentések az intézmények megszűnése, létrejövetele, átszervezése és az intézmények alkalmazottainak munkaerő-piaci mozgása következtében.

Az intézmények adatszolgáltatási kötelezettségének határideje október 15-e, amikor hivatalosa közlik az adott tanév október 1-jei állapot szerinti pedagógus-létszámot. Ekként október közepe tekinthető annak az időpontnak, amikor a közoktatási információs rendszer adatbázisában nyilvántartott adatok valós képet adnak. Akkor derül ki a legpontosabban a nevelési-oktatási intézményekben ténylegesen foglalkoztatott pedagógusok száma.
 
Az adatok szerint a 2009. május 20-i állapothoz képest 14 406 főnek szűnt meg a jogviszonya, 13 929 létesített új jogviszonyt, tehát összesen 477 fővel csökkent a közoktatásban foglalkoztatott pedagógusok létszáma.

A következő táblázat augusztus 25-től hat konkrét időpont szerinti adatot mutat, mindig a 2009. május 20-i állapothoz mérten:

Címkék