Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szerzői jog: a BSA "bírósági szigort" emleget

Szerzői jog: a BSA "bírósági szigort" emleget
Infovilág

A bíróság a rendszer-informatikusi végzettségű vádlottat ötrendbeli – ebből 4 rendbeli üzletszerűen – szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntettében és 33 rendbeli szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének vétségében találta bűnösnek és ezért kétévi börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 5 év próbaidőre felfüggesztette, ugyanakkor mintegy 600 ezer forint végrehajtandó vagyonelkobzásra ítélte a vádlottat.

A magyar államot és a gazdaság szereplőit évente 100 milliárd kár éri az illegális szoftverhasználat következményeként. Ennek megfelelően kimagasló jelentőségű, hogy Magyarországon csökkenjen az illegális szoftverhasználat jelenlegi 42%-os aránya, továbbá fokozottabban érvényesüljön a szoftverek oltalmát biztosító szerzői jogok védelme.

A szerk. megj.: Nem célszerű, ha bárki is (beleértve a BSA-t) minősíti a bírósági ítéletet. Az itélet ugyanis nem lehet szigorú vagy enyhe, csak a törvényeknek megfelelő. Ha ettől a bíróság eltér, akkor baj van az igazságszolgáltatásban.

Címkék