Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Aki harmóniára vágyik, annak Harmony 900

Aki harmóniára vágyik, annak Harmony 900
Infovilág

Mint minden Harmony távirányító, a 900-as egyszerűsíti a házimozi-rendszerek kezelését. Különösen akkor nagy érték ez a tudás, amikor az egyre nagyobb tudású házimozi-rendszerekkel együtt mind több távvezérlő és kábel is jár. A Harmony 900 rádióhullámokon át akár 15-féle készüléknek is parancsolni tud, így kényelmesen kezelhető vele az egész szórakoztató eszközpark, és harmonikus rend teremthető a helyiségben.

A Harmony 900 távirányító teljesen megújított RF (rádiófrekvenciás)-rendszere révén akár 30 méteres távolságból is könnyen vezérelhetők még a szekrénybe zárt készülékek is. Elég csupán elhelyezni a tartozék infravörös jelsugárzót és egy-két mini jeladót a szekrény polcain, az irányítandó készülékek közelében. (Más RF- távirányítókkal ellentétben nem kell minden egyes eszközre jeladókat ragasztanunk.) Ezután elég kiválasztani a Harmony 900 távirányító színes érintőképernyőjén, hogy mely berendezéseket szeretnénk rádiójellel távirányítani, és már kész a beállítás.

A Logitech Harmony One távirányító díjnyertes formatervét követő Logitech Harmony 900 távvezérlőn is minden gyorsan megtalálható. Gombjai négy, jól elkülöníthető övezetben sorakoznak: számgombok, hagyományos dvd-vezérlőgombok, hangerőszabályzó és csatornaváltó billenőgombok, valamint az érintőképernyő menügombjai. Csak a legszükségesebb 44 nyomógomb kapott helyet a Harmony 900 felületén, és ezek mindegyike egyéni formájú, így tapintás alapján, akár sötétben is megtalálhatjuk rajta, amit keresünk.

Ahogyan minden eddigi Logitech Harmony távirányító, a termékcsalád legújabb tagja is fölajánlja, hogy kedvenc filmünket vagy tévéműsorunkat egyetlen gomb megnyomásával nézhessük. Használatakor nincs szükség komplikált feljegyzésekre és hosszadalmas útmutatókra a házimozi-rendszer üzemeltetéséről: a tevékenység alapú, egygombos megoldásnak révén gyerekjáték az egész. A család minden tagja, a multimédiás rendszer valamennyi használója kiválaszthatja a kívánt tevékenységnek megfelelő (például „tévézés”) képernyőgombot, a többi már a Harmony 900 dolga. A távvezérlő ilyenkor bekapcsolja a tv-t, a kábeldekódert, az erősítőt és minden egyéb szükséges eszközt.

A Logitech internetes telepítője segítségével a lehető legegyszerűbben üzembe helyezhető a Harmony 900. A telepítési varázsló ugyanis egyszerűen megválaszolható kérdésekkel és választási lehetőségekkel (gyártmányok, típusszámok) vezeti végig a távirányító használóját a folyamaton, és automatikusan programozza a kecses készüléket a működtetéshez szükséges infravörös kódokkal. A Logitech adatbázisában jelenleg több mint 5000 gyártó több mint 225 ezer készülékének kódja szerepel. Mivel az adatbázis naponta újabb készülékek kódjaival bővül, az internetes adatbázis a biztosíték arra, hogy a távirányító azokkal a szórakoztató elektronikai eszközökkel is elbánik, amiket csak jövőre veszünk majd meg.

A Logitech Harmony 900 megjelenése Európában szeptemberre várható, ajánlott fogyasztói ára négyszáz euró lesz. Az alapcsomag tartozékai a töltő-bázisállomás, az újra tölthető akkumulátorok, a tápegység, az IR-jelsugárzó és még két mini jelsugárzó

 

Címkék