Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sokmilliárdos beruházás a Dunaújvárosi Főiskolán

Sokmilliárdos beruházás a Dunaújvárosi Főiskolán
Infovilág

A jó hárommilliárd forintos támogatásból magas szintű kutatási, fejlesztési, innovációs infrastruktúra kialakítását, újabb kutatólaborok telepítését tervezi az intézmény. Az főiskola célja, hogy a térséget meghatározó, egyre inkább felértékelődő innovációs tevékenység segítője és háttérintézménye legyen.

A fejlesztési tervnek megfelelően 700 millió forint értékben a tanulást közvetlenül szolgáló épületek, laboratóriumok hallgatói-oktatói terek kialakítása valósulhat meg. Az összeg nagyobb részéből innovációs és kutatást, fejlesztést segítő laborok létesülnek. 

Bognár László rektor elmondta: megkezdődtek a tárgyalások a magyar ipar meghatározó szereplőivel, hogy olyan együttműködési megállapodásokat kössenek, amelyek révén hazánkban egyedülálló ipari-innovációs fejlesztések valósulhatnak meg az anyagtudomány és technológia, a logisztika, a gépészet és mechatronika, az energiaracionalizálás valamint az informatika területén.

A bővülő szakstruktúra, az átváltható tudás és a dinamikus reagálás a munkaerő-piaci kihívásokra önmagában is nagymértékben növeli az intézmény versenyképességét. Az együttműködés az ipari partnerekkel és a főiskola regionális szerepének ilyetén való megerősítése a tudásalapú megújulás és az innováció meghatározó központjává teheti Dunaújvárost.

Címkék